Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

condensator si rezistenta la borna OUT


Vizitator doco

Postări Recomandate

  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

da, asta tre sa fie, masoara rezistorul cu un multimetrul si apoi vezi cat scrie pe cond.Tre sa recunosc ca nu am mai fazut filtru Boucherot legat direct pe bornele de iesire, de obicei se pune pe placa.Nu e nevoie sa-ti faci griji in privinta acestui filtru, el nu scurtcircuiteaza iesirea, asta pt ca are condensatoru.Dar pana la urma ai intrebat din curiozitate sau ai vreo problema?

Link spre comentariu
Vizitator doco

ma gandeam sa nu faca vreo surpriza la puteri mai mari :), ca am mai ars cu statia asta mai multe kituri, acum am fet400 - 400 W, alimentat cu +/- 65 V sper sa nu se mai arda nimik :), are niste vu metre cu ace :) le-am reglat pt putere maxima, sunt ledurile care ma enerveaza :d, deasupra la Potentiometre, pare sa se aprinda mai tare la medii ;)). Are protectie cu releu. O singura intrebare am :smt006 am cum sa mai ard tranzistorii finai din cauza la astea . ? ca m-am saturat sa tot schimb kituri.

Link spre comentariu

Vezi poate kiturile tale au deja filtru Boucherot, in cazul asta poti sa-l scoti pe ala de la borne si aplica modificarile precizate de ZAL la filtrul de la kit.Nu ai cum sa arzi finalii de la vu-metru (acesta are rezistenta mare), nici de la led, poate ai pus o boxa cu impedanta prea mica sau fortezi amplificatorul. Pune un osciloscop pe amp si foloseste un generator de frecventa sa vezi cand intra in distorsiuni (cand se limiteaza semnalul), regleaza vu-metrul dupa osciloscop.

Link spre comentariu

ZAL: ce spirit de observatie ai! ai descoperit o posibila neregula, asa ca: DOCO ai grija cu alimentarea! am folosit conzi si la voltaje mai mari decat cel inscriptionat(cu 2-3 volti mai mult) si nu au pocnit, dar tot timpul trebuie lasata o marja de cativa volti (se lasa 10-20%).

Link spre comentariu
Vizitator doco

e de belea :) acum arata 72 Volti, cu acelasi aparat am vazut valori si de 65 V, 60 V. ori e de la aparat, ori e ceva cu alimentarea :(, are cineva o idee dc face asa :|.PS: condensatorii nici macar nu se incalzesc, am incercat si dupa 6 ore si tot reci erau :|

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări