Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor
Sign in to follow this  
Gerula

Fuel cell + motor electric pentru autovehicol

Recommended Posts

Am deschis acest topic la un mod foarte serios.1. Vreau sa vad daca stie cineva cum se face un fuel cell, celebra celula de combustie cu hidrogen.2. Cum se poate monta un motor electric fara sa fie nevoie de omologare ?3. Cum se poate inmagazina hidrogenul - sa fie cat mai sigurMultumesc.

Share this post


Link to post
Share on other sites

nu stiu sa iti raspund exact la obiect la primele doua, dar stiu ca a 3a e principalul motiv(tehnic) pentru care nu prea e folosit hidrogenul: nu sa gasit inca o metoda de inmagazinare sigura. in cazul unui accident exista pericol mare de explozie. stiu ca s-au incercat metode diverse, de la banalul rezervor metalic pana la geluri care sa absoarba hidrogenul si sa il elibereze, incet...

Share this post


Link to post
Share on other sites

1.Ca sa faci "fuel cell" iti trebuie niste membrane cu permeabilitate selectiva. Nanostructuri.Am studiat acum cativa ani posibilitatea constructiei unei astfel de celule si mi-am dat seama ca in regim de amator nu este posibil.2.Poti monta motor electric pe cei vrei tu daca nu circuli pe drumurile publice, altfel iti trebuie omologare.3.Hidrogenul se poate stoca in butelii.

Share this post


Link to post
Share on other sites

E... hai sa nu fim atat de pesimisti.Membrame ion-selective se intalnesc si la electrozii unii PH-metru (cu care am lucrat, dar nu erea al meu)Ele sunt selective pentru ionl de H+Adica au niste pori atat de mici incat nu poate sa treaca prin ei decat protonul.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Poti comanda membrane Nafion-H de la Merk, aldrich (tr sa aiba in catalog) sau direct de la Dupont...N neaparat ieftine :smt003 Stocarea Hidrogenului chiar n mai e o problema daca construiesti celula :prayer:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.