Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

TV LCD " Samsung " LE32C530


Postări Recomandate

Buna seara stimati colegi. Am primit acest TV la reparat.

 

-model: LE32C530

-panel: LTF320HM01 ( BN07-00808A )

-T-con: F60MB4C2LV0.6 ( vedeti poza din attach )

 

1. Cum se manifesta defectul: 3 sferturi din ecran de sus in jos este acoperit de o perdea de dungi orizontale si verticale ( peste imagine apare acea perdea de dungi orizontale si dese ). Uneori pe aceasta zona afectata mai apare si ca un fel de " desincronizare pe verticala " si dublare a imaginii. Partea de jos a ecranului este ok.

 

2. Proceduri: din T-con pleaca doua pamblici catre panel. Am lasat cate o pamblica conectata si constat ca jumatatea dreapta este OK si jumatatea stanga este cea defecta. Mai jos pun 3 linkuri cu 3 filmulete. Imi cer scuze de calitatea filmuletelor. In primul filmulet prezint defectul, in cel de-al doilea se observa partea dreapta OK ( pamblica din stanga lasata in aer ) si in cel de-al treilea partea stanga defecta ( pamblica din dreapta lasata in aer ). 

 

3. Linkurile cu cele trei filmulete: 

 

Orice sfat e binevenit in privinta acestui defect. Ori panel, ori T-con???

 

Multumesc.

post-179081-0-66525300-1454357900_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Buna ziua domnilor. Azi am desfacut displayul, i-am presat pamblicile si am curatat cu radiera contactele si la pamblicile care vin intre placa digitala si T-con si cele care vin intre T-con si LVDS. Nici o schimbare. Defectul acelasi. Nu se simte nimic cand presez pamblicile care vin la display. Repet: pe portiunea unde apare acea " perdea de dungi " apare si o dublare a imaginii pe verticala.

Link spre comentariu
Vizitator cata82

Nu a izolat niciun pin prietene, din contra a adaugat un fel de adaos pe exteriorul panglici (partea izolata) pentru un contact mai bun cu mufa t-conului altfel spus o presare mai buna a panglicii in conectorul t-conului. Altfel cum se mai vedea daca izola 4-6 pini de pe lvds fata de t-con?!?!

Editat de cata82
Link spre comentariu

Remedierea(truc-ul) consta in izolarea(intreruperea) semnalelor clock(CKV1, CKVB1, CKV2, CKVB2....etc) ce comanda driver-ul lateral defect. Aceasta remediere, ca sa zic asa tine pina in momentul in care se va defecta un driver, de pe cealalta laterala(aparent buna) a panel-ului. Pentru aceasta remediere, una din partile laterale ale panel-ului trebuie sa fie obligatoriu OK.

post-237484-0-22879500-1454535485_thumb.png

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări