Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor
Sign in to follow this  
ROBEERT

TV LCD " Samsung " LE32C530

Recommended Posts

Buna seara stimati colegi. Am primit acest TV la reparat.

 

-model: LE32C530

-panel: LTF320HM01 ( BN07-00808A )

-T-con: F60MB4C2LV0.6 ( vedeti poza din attach )

 

1. Cum se manifesta defectul: 3 sferturi din ecran de sus in jos este acoperit de o perdea de dungi orizontale si verticale ( peste imagine apare acea perdea de dungi orizontale si dese ). Uneori pe aceasta zona afectata mai apare si ca un fel de " desincronizare pe verticala " si dublare a imaginii. Partea de jos a ecranului este ok.

 

2. Proceduri: din T-con pleaca doua pamblici catre panel. Am lasat cate o pamblica conectata si constat ca jumatatea dreapta este OK si jumatatea stanga este cea defecta. Mai jos pun 3 linkuri cu 3 filmulete. Imi cer scuze de calitatea filmuletelor. In primul filmulet prezint defectul, in cel de-al doilea se observa partea dreapta OK ( pamblica din stanga lasata in aer ) si in cel de-al treilea partea stanga defecta ( pamblica din dreapta lasata in aer ). 

 

3. Linkurile cu cele trei filmulete: 

 

Orice sfat e binevenit in privinta acestui defect. Ori panel, ori T-con???

 

Multumesc.

post-179081-0-66525300-1454357900_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

As suspecta t-conul ...initial sau chiar panglicile dintre el si panel....!! Totusi in partea cu ''probleme'' nu ati ''masat'' usor, in functionare, panglicile panelului sa vedeti efectul?!?!

Share this post


Link to post
Share on other sites

pare a fi panel defect,preseaza usor panglica de pe partea cu probleme,cum zice si colegul si vezi rezultatul

Share this post


Link to post
Share on other sites

Buna ziua domnilor. Azi am desfacut displayul, i-am presat pamblicile si am curatat cu radiera contactele si la pamblicile care vin intre placa digitala si T-con si cele care vin intre T-con si LVDS. Nici o schimbare. Defectul acelasi. Nu se simte nimic cand presez pamblicile care vin la display. Repet: pe portiunea unde apare acea " perdea de dungi " apare si o dublare a imaginii pe verticala.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Buna seara stimati colegi. Nu pot sa imi dau seama conform tutorialului din linkul postat de domnul Attilaa0 cum putem sti cati si care pini ai pamblicii trebuiesc izolati de T-con??? Bietul om si vorbeste ce fel procedeaza, dar nu inteleg mai deloc limba engleza. Multumesc.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest cata82

Nu a izolat niciun pin prietene, din contra a adaugat un fel de adaos pe exteriorul panglici (partea izolata) pentru un contact mai bun cu mufa t-conului altfel spus o presare mai buna a panglicii in conectorul t-conului. Altfel cum se mai vedea daca izola 4-6 pini de pe lvds fata de t-con?!?!

Edited by cata82

Share this post


Link to post
Share on other sites

  dupa pinul 6 sau 7 din margine se izoleaza urmatorii 4 sau 6 pini si tv este  ok.pot fi mai multi sau mai putini pini izolati .

am facut aceasta operatiune de cateva ori.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Buna seara stimati colegi. TV rezolvat. Eu unul am izolat la pamblica cu partea " bolnava " incepand numerotarea de la dreapta la stanga pinii de la 6 la 13. A iesit treaba ok. Va multumesc tuturor pentru raspunsuri. Mai jos pun un link cu TV-ul functional:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest

Remedierea(truc-ul) consta in izolarea(intreruperea) semnalelor clock(CKV1, CKVB1, CKV2, CKVB2....etc) ce comanda driver-ul lateral defect. Aceasta remediere, ca sa zic asa tine pina in momentul in care se va defecta un driver, de pe cealalta laterala(aparent buna) a panel-ului. Pentru aceasta remediere, una din partile laterale ale panel-ului trebuie sa fie obligatoriu OK.

post-237484-0-22879500-1454535485_thumb.png

Edited by Guest

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.