Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Lcd samsung le32r72b


Recommended Posts

Am gasit doi condesatori umflati in sursa ,am verificat si am mai schimbat ce n-au corespuns.Am sonor in schimb lipseste imaginea.Lampile sant stinse dar cand si cand pulseaza si pe intervalul respectiv se vede imaginea.Tensiunea de alimentare a lampilor de 24v este prezenta tot timpul.Care ar putea fi cauza?Cu ce sa incep?

Link to comment
  • Replies 8
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

 

Vad ca la toate cele 8 invertoare se aprinde indicatorul.Bineinteles ca numai pe perioada cat pulseaza.

 

mi-e teamă că ar trebui să "pulseze" continuu... şi creionul de tensiune se aprinde de la 60 de volţi în sus, aşa că nu e decât o indicaţie gen "am o tensiune acolo", dar nu-ţi spune şi ce valoare are.

 

iar lămpile sunt nişte neoane ordinare, în ciuda dimensiunilor lor, şi se pot verifica filamentele la continuitate: dacă unul sau ambele filamente sunt întrerupte, e clar.

trebuie verificat dacă tensiunea de comandă a transformatoarelor apare, şi dacă apare şi tensiunea corectă la mufele de conectare a lămpilor.

asta e altceva faţă de tensiunea de alimentare a invertorului: poate fi ok tensiunea aia, dar invertorul, de fapt, să nu scoată nimic care "să le impresioneze" pe transformatoarele alea...

 

ai schema pe elktrotanya, verifică dacă apar tensiunile normale de la invertor la lămpi...

Link to comment

   Lampile-CCFL-folosite la televizoare LCD nu au filamente.Au la fiecare capat cate un singur "electrod".La iesirea transformatoarelor invertoare exista impulsuri de 850V-1KV,iar incercarea de a masura cu un multimetru normal duce la distrugerea instantanee a aparatului de masura.Poate doar onorabilul MAVO35 sa reziste acestei probe de foc,cu indicatii bineinteles eronate.

Edited by Andrei Tabacaru
Link to comment

"mi-e teamă că ar trebui să "pulseze" continuu... şi creionul de tensiune se aprinde de la 60 de volţi în sus, aşa că nu e decât o indicaţie gen "am o tensiune acolo", dar nu-ţi spune şi ce valoare are."   Totusi daca ar fi numai 80 de volti acolo n-ar lumina creionu asa puternic.Nici nu ma-ncumet sa pun mana in celalalt capat.Apropo partea metalica o pun pe plasticul la cosele care alimenteaza lampile.Deci daca n-ar exista inalta nu s-ar aprinde in aer.

Edited by ionel1959
Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines