Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
powerlight

sursa atx alimentare amplificator auto

Recommended Posts

Buna seara stimati colegi,

As avea nevoie de un sfat din partea voastra in legatura cu pusul in paralel a 2 sau mai multe pocnitori de surse deluxe.

Am tot citit pe forumuri cum ca ar merge daca sunt identice sau puse cu diode pe + dar as m-as simti mai in siguranta intrebandu-va pe voi daca se poate acest lucru.

Tin sa precizez ca nu doresc ca amplificatorul sa stea in puterea maxima non stop doar cate un mic test dar facand asta cu o sursa decupleaza deoarece tensiunea scade la 10v la un volum de 30% sa-i spun asa din amplificator.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pentru alimentarea unui amplificator,in regim de amator,se recomanda transformatorul de retea.Este cea mai simpla solutie. Sursele in comutatie sunt pentru profesionisti.Sursa ATX este conceputa pentru un consum relativ constant si nu functioneaza bine cu sarcini variabile-specifice amplificatorului de audiofrecventa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Problema este ca nu detin un asa transformator de 12v si 20A minim,voi folosi 2 condensatori de capacitate mare ca sa inlatur problema consumului fluctuant.Deci la intrebarea mea se poate raspunde?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tensiunea scade deoarece incarcarea pe principalele 2 iesiri este asimetrica, adica ai sarcina pe 12V dar 5V este lasata doar cu sarcina minima inclusa pe placa, asta dezechilibreaza bucla de reactie si-ti intra protectia. Daca doar pentru teste scurte ai nevoie, atunci mergi cu o singura sursa insa pune o sarcina si pe iesirea principala de 5V, macar 1-2A, o conectezi prin comutator dupa ce conectezi si amplificatorul la iesirea de 12, astfel mentii echilibrul buclei de reactie si protectia nu va mai intra decat eventual la supracurent.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am legat pe ramura de 5v 2 motorase de 5v 2A fiecare,dar tot asa fac sursele,pe amplificator am 2x30A sigurante si nu cred ca o pocnitoare deluxe este capabila sa debiteze amperajul ala,de aia am spus sa incerc cu A mai ridicat,dar nimeni nu vrea sa spuna daca merg puse in paralel,suport consecintele.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pai daca suporti consecintele ,ce mai astepti si nu probezi ?Si sa ne spui si noua ce-ai facut.

Edited by nel65

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pai v-am intrebat pe voi daca merge sau nu dar nimeni nu a spus da merge sau nu merge.Dle Marian trebuie sa urc volumul pana la 90%,vin unii prieteni cu amplificatoare ca sa le testam si tin un minut volumul ridicat,dar daca sursa se opreste dupa un pic de volum numai test nu se numeste.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da, merge ,insa te asiguri ca sursele puse in paralel sa aiba tensiunile  de 12V de la iesire ,cat mai apropiate intre ele.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Testat,retestat,totul pare ok,2 venturi pe fiecare sursa, radiator pe fiecare stps3045cw impamantarea surselor deconectata,nu s-a ma oprit amplificatorul iar puterea debitata de acesta este aproape dubla,deci functioneaza

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines