Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Lucreaza cineva cu FLOWCODE ?


Postări Recomandate

caut si eu o recomandare: se da un voltampermetru cu wattmetru , ce soi de microcontroller sa folosesc , avand in vedere ca voi folosi 2 ADC uri , unul ptr citire curent si altul ptr citire tensiune , iesirea catre afisajul 2x16 nu sunt inca hotarat daca va fi pe 4 biti sau pe 8 biti .. alimentarea disponibila este de 12V si 5V . Intreb toate astea ca sa fac alegerea microcontrolerului ca pe urma sa vad ce soi de soft sa-i fac. ideaa e ca nu vreau ceva extrem de scump , vreau sa fie relativ ieftin dar si bun/fiabil // .. voltampermetrul va citi tensiune si curent in cele doua ADC-uri in plaja 0-5V ..

Ar fi ok un atmega 8? Apropos , era sa uit , microcontrollerul in varianta SMD ca sa pot miniaturiza cat mai mult posibil montajul ..

Link spre comentariu

Daca este 16F1824, de ce nu?

Sa nu fie insa 16LF1824 pentru ca acela merge la 3.3V (avea cineva de vanzare pe forum si poate ai cumparat de la el).

Nu am cumparat inca microcontrollerul.. ilvoi lua cat de curand.. din cate imi aduc aminte de soft il voi face cat de curand si o sa-l incarc in el , sa vad cum se comporta prototipul.. de ce chichite trebuie sa tin cont cand fac un soft pentru un voltampermetru cu calcul pentru Wattmetru? citirea ADC-urilor vreau sa o fac ''read as int'' .. o sa calculez ordinul de multiplicare din soft ca sa dea valoarea reala. am de citit cu doua ADC-uri un sunt si tensiunea. o intrebare referitoare la alimentarea microcontrollerului: am vazut ca de regula curentul cerut de el este aproape neglijabil , implicit pot folosi cel mai mic regulator de 5V? io banuiesc ca da. vorbeam mai sus de doua alimentari prezente , una fiind de 5V si a doua de 12V .. de cea de 12V am nevoie doar pentru a alimenta un operational care trebuie sa amplifice semnalul cules de pe rezistenta sunt , sa imi urce pana la aproximativ 5,1V . ca sa faca asta banuiesc ca operationalul are nevoie ca alimentare de o tensiune cu minimum 2V mai mare. ar merge o alimentare globala de 8V din care sa trag un stabilizator de 5V ptr microcontroller. inca ceva: sa folosesc oscilatorul intern sau osciator extern? care ar fi avantajele si care ar fi dezavantajele? eu banuiesc ca in cazul de fata nu prea conteaza oscilatorul...

Link spre comentariu

Oscilatorul nu conteaza pentru aceasta aplicatie, mai bine sa il folosesti pe cel intern pentru ca vei avea doi pini disponibili in plus cat si faptul ca sunt mai putine componente.

 

Fiind folosit intr-un mediu mai zgomotos, recomand sa activezi MCLR-ul si sa il tragi in VCC cu un rezistor de pull -up cu valoare de cca 10K.

 

Poti folosi lejer un AMS 1117-5 pentru alimentarea uC-ului. Este SMD, usor de folosit.

 

Pentru opamp, daca nu ai pretentii poti folosi ceva rail to rail la intrare si iesire alimentat tot la 5V. O sa ai la iesire o valoare cu cca 80mV mai mica decat 5V (chiar si rail to railul asta nu prinde chiar complet intervalul, tot ramane un drop de o jonctiune). Daca vrei sa ai tot range-ul 0 ... 5V la iesire atunci trebuie sa alimentezi la o tensiune mai mare (implicit un opamp care admite tensiuni mai mari de alimentare).

 

Daca faci cca 10 citiri ADC si le mediezi, totul va fi bine. Este recomandat "sa arunci" prima masuratoare, faci o masuratoare fara sa o folosesti.

Link spre comentariu

Pentru ca in Flowcode nu exista nicio componenta pentru ecranele Nokia 3310 sau Nokia 5110, am cumparat un OLED I2C de 0.96 inch. Merge foarte bine, este ieftin, are nevoie de doar 4 fire (doua pentru alimentare + doua pentru date) si poate fi alimentat la 3,3 V sau 5V, dar e prea mic.

As vrea ceva mai mare, insa am vazut ca versiunea de 1.3 inch are alt driver (SSH1106 in loc de SSD1306) si trebuie ceva modificari facute. Unii zic ca merge, altii ca nu.

 

Pana la urma, stiti vreun ecran de peste 1.5 inch si care sa coste decent (undeva pana in 15 dolari) cu care Flowcode sa se inteleaga fara sa fii nevoit sa faci modificari la componente?

 

Eu caut de cateva zile si nu gasesc.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Mai am si eu o problema.

Flowcode 6 si PIC18F26J50 (am incercat si cu 18f26k20). Am testat exemplul de aici cu TCP Server. Merge doar daca pun exemplul intr-un macro separat si ruleaza intr-o bucla infinita. Insa eu vreau ca microcontrolerul sa faca si altceva (sa verifice starea unor butoane, sa citeasca o temperatura etc) si apoi, cand accesez server-ul creat, sa intre in macroul respectiv.

 

Ma gandesc ca ar trebui sa merga cu o intrerupere UART RXINT0, dar nu merge. Cand accesez adresa 192.168.4.1 nu se incarca pagina index.htm. In schimb, daca in macroul cu intreruperea pun sa se aprinda si un LED, cand accesez adresa, LED-ul se aprinde, dar nu se incarca index.htm.

 

A reusit cineva sa acceseze o pagina gazduita pe server in timp ce microcontrolerul face altceva?

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...
  • 2 luni mai târziu...

Nu stiu ce legatura are Flowcode cu problema cu care te confrunti dar pot spune urmatoarele.

 

Un uC PIC are o alta arhitectura interna fata de un uC AVR. Prin urmarre sunt alti registri si ca sa dau un exemplu, registrul de configurare a unui port ca Intrare sau Iesire la PIC este TRISx pe cand la un AVR este DDRx. S.a.m.d

Mai exista si alte diferente.

 

Un raspuns scurt este: Nu. Nu poti sa uploadezi un hex facut pentru un AVR intr-un PIC.

Nu, fara alte modificari in program.

 

Legat de faptul ca AVR-urile ar fi mai sensibile ca alte uC-uri, este o afirmatie hazardata.

Faptul ca nu procedezi corect in ceea ce priveste alimentarea acestora sau respectarea tensiunilor maxime pe pin, nu inseamna ca produsul este gresit proiectat sau sensibil ci inseamna ca este folosit gresit.

 

Iti recomand sa citesti cu atentie datasheet-ul pentru Atmega328 (uC-ul din Arduino care cred ca il folosesti) in special sectiunea de la pagina 299.

Apoi citeste cu atentie descrierea Arduino pe care il folosesti pentru a identifica pinul de alimentare cu 5V (sau 3.3V daca acel Arduino este in varianta creata pentru a fi alimentat la 3.3V) si pentru a identifica pinul de alimentare externa care permite alimentarea cu o tensiune intre 7V si 12V (cu conditia ca sa ai un consum limitat in ceea ce priveste curentul. Probabil ca 100mA este cam maxim pentru un Arduino Nano alimentat la 12V altfel se incinge prea tare LM1117).

 

Atentie si la inversarea tensiunilor de alimentare sau scaderea tensiunii pe GND sub o anumita valoare (cred ca este prin datasheet).

Atentie si la cat consumi dintr-un pin si mai ales cat consumi dintr-un port.

Editat de mars01
Link spre comentariu

pai am alimentat arduino uno cu 11,5v la mufa de intrare de 12v, cu tensiune stabilizata de sursa ATX, dupa experienta cu cele 2 arduino nano arse folosind stabilizatoare spesiale si drept sursa un acumulator de masina.

Toate 3 sau defectat la pornire.. Deci aparea un soc care trecea peste toate stabilizatoarele si parlea arduinele. nu cred ca are rost sa mai pun condensatori la intrare dupa ce condensatori au sursele ATX.. La pic in schimb merge stabilizatorul ala perfect si acum, fara sa ii pese de cate ori il opresc sau il pornesc.. vb de controlerul de incarcare simplu, facut anul trecut. deci eu am tras concluzia prin comparatie intre 3 AVR defectate si nici unul defect cu pic

Consumul este 2 mosfeti, si un LCD.

Editat de aureliu67
Link spre comentariu

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări