Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Proiectare rezistenta din kanthal


Recommended Posts

Buna seara! As vrea sa realizez o rezistenta din kanthal pentru un cuptor de tratamente termice. In functie de dimensiunile cuptorului, estimez o putere necesara de vreo 2700 watti. In cuptor nu vreau sa am mai mult de 1200 - 1250 grade Celsius. Problema care apare este ce diametru ar trebui sa aibă sarma de kanthal? Valoarea rezistentei se calculează usor cu legea lui Ohm, dar cu diametrul cum facem? Ce densitate de curent se considera pentru kanthal? Multumesc!

Link to comment
  • Replies 8
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Cumparati trei resouri marca"Popular"pe care le incorporati in cuptor.Un resou "Popular"are aproximativ 1000W. In acest fel exista si avantajul a trei rezistente independente,temperatura putand fi reglata dupa nevoi. Este cea mai simpla si mai buna solutie,nu va mai complicati cu construirea rezistentei. Acum nu stiu ce dimensiuni va avea cuptorul si cum se vor incadra cele trei resouri. Si ar mai fi o problema,aceea ca rezistenta resoului este din nichelina,dumneavoastra ati precizat kanthal.

Edited by Andrei Tabacaru
Link to comment

cel mai mic cuptor pentru 1200 grade celsius era cam marimea _A4-cubic_avea un consum de 7kw

bunica unui prieten l-a cumparat din olanda pentru martisoare din ceramica personalizate

am incercat sa imbrac in ceramica virfurile de la statia de lipit

cu 2.7kw nu stiu daca poti obtine 1200 grade

incerca cu rezistenta de nichelina clasica (Cr-Ni) verifica cu magnetul_ daca compozitia rezistentei este corecta nu trebuie sa o atraga magnetul

Link to comment

Se gaseste un proiect pe net. Cuptorul de acolo are chiar o putere mai mica. Eu vreau sa fac rezistenta din kanthal pentru ca rezista mai bine la temperaturi mari si are o durata de viata mai lunga. Cuptorul va avea un volum interior de 8 - 10 litri. Peretii vor fi din fibra ceramica.

Link to comment

Pai orice material are o rezistivitate.

Mai exact: Posted Image

Pt o anumita putere, aflii ce rezistenta ai nevoie: R=U^2/P

Apoi, vezi pe pagina producatorului de kanthal ce diametre ofera spre vanzare. Si trebuie sa aiba si rezistivitatea (eventual il intrebi).

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines