paun nelu Posted March 14, 2007 Share Posted March 14, 2007 ch.nu stiu care e dar asta scrie pe el:MSC 1; KL-10406-B;P37-01-A50B,Proc.saa1293a,alte ci.[1]tda4502[2],tda4557[3],tda3505g; toate aceste[3] ci le-am si schimbat si tot nu am culoare,daca are cineva o schema sau o sugestie [culmea! am 2 zass-uri cu acelasi defect] Va multumesc anticipat! Link to comment
Sorin Schiriac Posted March 14, 2007 Share Posted March 14, 2007 daca a avut cumva traf schimbat pus traf FBT ..de vina e tensiunea recuperata de 12v de pe traf este mica in jur de 11v ,daca e traf original 12v nefiltrat aceiasi tensiune Link to comment
paun nelu Posted March 14, 2007 Author Share Posted March 14, 2007 trafo e original;dar nu gasesc u.12v ; aveti cumva schema? Link to comment
Sorin Schiriac Posted March 14, 2007 Share Posted March 14, 2007 pinul 7 la tda 4502 tre sa ai 12vpina la 13,5v max dar masoara pe katozii diodelor care ies din trafo linii undeva tre sa ai o tensiune in jur de 16vccdin care se face tensiunea de 12v. daca filtrajul este prost nu ai culoare.condensatorii din jurul acestui integrat masoarai schimbaiumbla un pic in pot de faza poate de acolo sau trimerul de pe decodorul de culoare misca de el un pic stinga dreapta normal aceste defecte se repara cu osciloscopul pt ati usura munca si ascurta timpul de reparatiedecodorul de culoare este tda 4557 dar atentie acest decodor este multistandard poate esti cuplat pe un secam . Link to comment
paun nelu Posted March 14, 2007 Author Share Posted March 14, 2007 OK am 2 tv identice si am schimbat tot modulu,si la fel decodorul e cu 4555, voi masura maine tot ce mia-ti spus si daca e ceva de masurat cu osc. nui problema avem din 1993. Va spun maine ce sa rezolvat. Link to comment
paun nelu Posted March 15, 2007 Author Share Posted March 15, 2007 Acest tv e ordinar si totusi face probleme,nu are nimeni o solutie pt. el sau cel putin o schema,Mari mesteri ajutor ! Link to comment
lulu07 Posted March 15, 2007 Share Posted March 15, 2007 comanda saturatie primeste de la procesor?semnal intrare/iesire av. ai incercat (daca are)? Link to comment
paun nelu Posted March 15, 2007 Author Share Posted March 15, 2007 da primeste, are si o mica tenta de culoare dar ff. putin sesizabila cand dai de trimer; oricum vas ramane recunoscator pt. oschema[vad ca nu a mai indraznit nimeni sa intre in discutii la acest tv ordinar] "defecte ieftine" Link to comment
Sorin Schiriac Posted March 15, 2007 Share Posted March 15, 2007 linia de intarziere pe cromianta sau kuart defecte rezistente devalorizate pe linga integratul de culoare tensiune mica sau nefiltrata Link to comment
paun nelu Posted March 15, 2007 Author Share Posted March 15, 2007 OK. Verific maine la atelier. Link to comment
d3ss3nn3 Posted March 15, 2007 Share Posted March 15, 2007 Quartz defect ?Incearca sa-l incalzesti cu aparatul de lipit......Posibile mici scapari de fit (aproape insesizabile) ......am avut o gramada cu defectul asta care scapau fit pe unde nu te asteptai mai ales ca spui ca incearca sa intre culoare pe el............. Link to comment
mircea626 Posted March 15, 2007 Share Posted March 15, 2007 daca dupa atitia ani de "experentza" super bazata ,pui asa intrebari..te rog frumos s-o lashi dracu de meseriede ce spun asta?pentru ca sint o multime de tv echipate cu aceste circuite pe culoare,,ar trebui sa le stii foarte bine..dar...se pare ca unii "gindeste" altfelpaun,nelu,kostel sau costy ...ca cineva e prosti sa creadabafta Link to comment
paun nelu Posted March 16, 2007 Author Share Posted March 16, 2007 Au mai cerut si altii cu destula experienta date de catalog sau au avut un defect[care pt. mine erau de tot rasul]si le-am dat informatii dar nu le-am replicat nimic,d-nu Mircea pt. ce ai acest forum sa-ti boicotezi uzeri sau sa le dai mici ajutoare [sau aveti personal ceva cu noi] e un defect care poate fii de tot rahatul si imi scapa ceva,nu ti sa intamplat sau santeti d-ul perfectiune,cu scuzele de rigoare si cu tot respectul pt. ceilalti lasatine in pace am venit pe forum sa mai capat putina experienta de la alti mai buni ca mine nu sa mi se atraga atentii de cum scriu,de exp. mea nici nu stii cel putin cati ani am sa ne fie cu iertare! Link to comment
mircea626 Posted March 16, 2007 Share Posted March 16, 2007 Au mai cerut si altii cu destula experienta date de catalog sau au avut un defect[care pt. mine erau de tot rasul]si le-am dat informatii dar nu le-am replicat nimic,d-nu Mircea pt. ce ai acest forum sa-ti boicotezi uzeri sau sa le dai mici ajutoare [sau aveti personal ceva cu noi] e un defect care poate fii de tot rahatul si imi scapa ceva,nu ti sa intamplat sau santeti d-ul perfectiune,cu scuzele de rigoare si cu tot respectul pt. ceilalti lasatine in pace am venit pe forum sa mai capat putina experienta de la alti mai buni ca mine nu sa mi se atraga atentii de cum scriu,de exp. mea nici nu stii cel putin cati ani am sa ne fie cu iertare!mda..se intelege foarte greu ce spui(sau e greu de deslusit),adik gramatica pentru tine este o stiinta necunoscutaforumul nu e al meu,incerc sa ajut si eu pe unde se poate,nu am nimic personal cu nimeni de pe forum(sau doar simpatii :yawinkle: )mi s-a intimplat si mie sa nu reusesc intr-o chestie sau alta,dar macar am stiut sa expun problema concret.pe cind la tine..e jale!!si nu uita ca din cauza exprimarii gresite s-au intimplat multe in istorie :weedman: pina la urma e chestie de respect sa incerci sa scrii cit de cit corect,indiferent de virstacele bune Link to comment
paun nelu Posted March 16, 2007 Author Share Posted March 16, 2007 iauzi bre ce mai facu zasu asta: dupa ce nu are culoare acum mai intra si in stembai.. ce spui e al dracu :toimonster: Link to comment
Recommended Posts