Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
ss1958

Ajutor regulator de turatie PWM 40V cat mai simplu

Recommended Posts

Buna ziua tuturor

 

Cu ceva timp in urma am realizat un suport de minibormasina pt. circuite imprimate (refuz sa spun PCB).Minibormasina este de fapt o minifreza cumparata din comert care isi face cu brio treaba.Problema e ca este cam zgomotoasa , plus ca trebuie mereu sa o desfac din suport pt. ca o folosesc si in alte scopuri.Asa ca m-am hotarat sa fac alt suport mai mic. Din multimea de motorase pe care le detin, am ales unul extrem de silentios si f. puternic pt. marimea lui. Nu ar fi nevoie neaparat, dar vreau sa ii pun si un regulator de turatie.Necazul e ca motorul functioneaza la 40V si nu am gasit nicaieri un regulator PWM mai simplu pt. aceasta tensiune.El este alimentat de la o sursa in comutatie de 40V de la o imprimanta ( cea de la care e si motorul).As dori  o schema cat mai simpla  (daca se poate cu clasicul 555) pt un PWM la aceasta tensiune si maximum 2A. Am incercat diferite artificii cu scheme de pe net, dar montajele ies prea stufoase si eu as vrea sa fie cat mai mic. sa incapa in cutia sursei.

 

Multumesc

Link to post
Share on other sites

Marian publicase un proiect cu 555 si un mosfet N. Ai grija sa alegi un mosfet cu Vds peste 40V si va merge.Un sfat: acel motor trebuie sa se invarta destul de repede, altfel vei uza spiralele destul de repede in FR4.PS: ca vrei sa scrii PCB sau circuit imprimat e alegerea ta, depinde cat efort vrei sa depui la scriere.Vad ca l-a sters Marian (e 3-4 posturi mai jos). Da-i un mesaj si poate va intelegeti voi. Cred ca are si la vanzare.LE: dar poate zici ce ai incercat, si reparam noi cumva.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines