Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
plasma

sursa Profilo Terla 05ta071b

Recommended Posts

Am nevoie de o schema de la aceasta sursa, dar de la varianta B (prima din stanga), unde am piese lipsa in urma altei interventii "neprofesioniste" facuta de altcineva.

 

Mentionez ca am schema de la varianta C, dar difera mult in partea de secundar, acolo unde ma doare cel mai tare.

 

                                                                                  Multumesc anticipat!

post-175608-0-15776100-1454235621_thumb.jpg

post-175608-0-05707500-1454235668_thumb.jpg

Link to post
Share on other sites

Multumesc D-nul Florin, dar ma intereseaza schema secundarului susei unde sunt diodele redresoare, stabilizatoarele tl 431, optocuploarele si comanda stand-by-ului.

Varianta cu B e diferita ca notatie, nr de tensiuni, lipseste partea cu finalul audio, numarul de conectori,etc si care nu o gasesc pe net, ci numai cea cu terminatia C pe care o am deja.

Link to post
Share on other sites

unde ai defectul?...este pe 5v?...oricum acest alimentator mi-a scos peri albi candva, deoarece zic eu, se depaneaza cam greu....decat sa faci sursa de 5v, mai bine bagi ceva separat in locul ei

Link to post
Share on other sites

Sursa de 5v e ok,functioneaza. Am piese lipsa pe comanda  de stand-by si nu pot comanda optocuploarele pentru sursele de 6, 9, +/- 16v si cea de 24v si schema pe care o am (varianta cu C) nu se potriveste cu varianta B . Va rog doar o schema pentru sursa 05ta071B si nu pentru 05ta071C.

Link to post
Share on other sites

Salutare.Ca sa nu deschid alt subiec cu aceeasi placa.Am aceasta sursa si imi este intrerupt primarul de la sursa de +5V de stnd-by.Din cite am mai citit si studiat schema se poate pune o sursa auxiliara de 5 Volti ? Am pus un FSd200 si integratul IC 30 pentru ramurile de +/- 16V,5 ,6, 9 ,12,15v ,iar la circa 25 minute sa defectat FDS 200 si primarul transformatorului . Miezurile de la sursele de 24v si +-/16v erau destul de calde. Inainte de a face prima reparatie am verificat la rece toti electrolitici si semiconductoarele.

Link to post
Share on other sites

Am facut cu punte de 4A care am avuto-o,si un 7805,consum pe ramura de 5V este de 0.7 A.Ramura de 24V se incalzeste mai tare (radiatorul cu dioda si traful pe 24v). Din experinta imi poate spune cineva cam pina la cite grade se poate incalzi?

Edited by vasile eugen
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines