Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema imagine TV MULTITEC MIRA 71-4903


Postări Recomandate

Salut,

 

Rog sa ma ajutati intr-o problema care mi-a dat de cap. La televizorul din subiect (sasiu PT90A) dupa ce am schimarea CD15 (680nF) / 400V si a rezistentelor RD13 (4K7) si RD39 (4R7) am constatat ca imaginea este sub forma de perna iar la aplicatea unui semnal video (TV sau AV) imaginea este foarte ondulata, inclusive meniul. Am inlocuit ID21 (STV9306A) si imaginea nu mai are forma de perna dar problema cu imaginea la aplicarea de semnal AV a ramas aceeasi. Mentionez ca au fost cazuri in care am miscat placa si imaginea a fost normala cea ce m-a determinat sa refac aproape toate lipiturile de pe placa dar defectul inca persista. Am verificat si electroliticii cu ESR-metrul si nu au fost abateri. Astept parerile voastre.

 

Multumesc anticipat.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Am verificat E-W-ul, am mai refacut lipituri (inclusive la SMD-uri) si defectul inca persista. Ca sa functioneze corect, placa trebuie torsionata foarte tare pe verticala iar in acel moment parca se schimba sunetul in trofo linii. De ce defectul se manifesta doar la aplicarea de semnal video?

Link spre comentariu

Se pare ca tot procedura cu "ciocanitul" placii a dat roade. Am refacut lipiturile ca cateva component de la ultimii pini ai STV2246 si acum functioneaza bine de cateva ore. Rog daca are cineva codul telecomenzii sau o poza cu ea sa ma ajute. Am o telecomanda universala dar nu imi ia butoanele colorate pentru a putea cauta canalele.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări