Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

pc


Recommended Posts

Am primit un pc cu placa de baza asus a8n-vm,s cu defectul,cand am semnal,cand nu am semnal la monitor,ventilatoarele se invarte,cand am semnal bipuie,cand nu am nu bipuie,adica cand al aprind,memorile sant bune,hardul bun placa video buna,procesorul bun,iasi face unupdate debios,adica un flhas,cum procedez,am stick usb,de unde descarc biosul,va rog,mia iesit peri albi,vreau sa instalez windowsul.

Link to comment
  • Replies 8
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

nu se poate face update de pe stik ci doar din windows biosul lai resetat iai scos bateria si scos din priza vreo 2 minute? si daca face la fel iti trebuie programator pentru a rescrie biosu pent5ru rescriere bios mai este o procedura in dos dar din pacate nu stiu cum se face si este cam greu

 

uite biosul il descarci de aici

http://www.asus.com/support/Download/1/21/10/1/8/

Link to comment

va trebui să verifici:- dacă placa asta de bază mai ştie de floppy disk

- dacă ai o unitate de floppy disk pe alt pc

- dacă mai ai dischete bune

 

şi poţi rezolva problema dacă ştii cum să scrii floppy discul ăla corect...

după care muţi floapa pe placa asta, bootezi, şi dai rescriere.dacă totul e ok, în 10-15 minute e gata.(ultima oară când am folosit un floppy disk a fost acum... ăăă... cammmm... 6 ani în urmă! :) )

Link to comment

Daca buteaza de pe stick se poate pune afudos si toate cele si pe el.Si placa asta de baza sigur stie asa ceva.

 

offtopic.De cateva ori am bagat biosul pe placi de baza care nu mai afisau nimic/tastura nu mai functiona,etc.Dar caraia floppy!Faceam un autoexecutabil pe floppy cu care scriam biosul automat la pornire si rezolvam problema..Inca se gasesc indicatii cum se face si acest lucru.Placile erau trosnite cu update gresit de bios.

 

Daca scrii biosul sunt sanse sa isi revina din simptomele descrise mai sus.Dar destul de mici.In general ,microfisuri,ram murdar/colcaie condensul prin contacte,chipset cu probleme,condensatori cu probleme,etc,etc.Ca incalzesti tu placa cand scoti cipul de  bios,ca o mai contorsionezi..si vezi ca isi revine,astea da.Cu timpul tot o ia pe aratura.

 

Fiind vorba de geforce seria 6..cat sa tina si cipul ala.O mai fi fost si tot timpul tinuta pe video integrat.

Edited by Den
Link to comment

Primul lucru la depanare. Daca placa are mai mult de 3-4 ani atunci automat se inlocuieste bateria cmos (CR2032) pentru ca simptomele acestea apar cand tensiunea este cu putin sub 3V. Urmareste cu atentie ceasul din bios cand scoti unitatea din priza mai mult de o ora (peste noapte). Daca arata data incorecta atunci sigur este acea baterie de vina. Verifica vizual sa nu ai condensatori umflati pe placa, acestia sunt bombati sau partea superioara desfacuta ori condensatori scursi. Acelasi lucru verificati si la sursa daca nu ati inlocuit-o cu alta buna. Daca bateria este buna atunci doar cu placa de baza fara nici o memorie trebuie sa se auda un piuit lung sau alta serie de sunete (are placa video onboard si se schimba sunetele la aceste placi si pot sa nu piuie deloc). Scoti din priza apoi adaugi o singura bagheta de memorie si observi rezultatul si eventual schimbi slotul de memorie. Daca porneste este ok, testezi de mai multe ori iar daca nu schimbi bagheta de memorie cu alta. Daca nu porneste atunci, imprumuta o sursa si testeaza. Abia de acum, daca nu porneste, sa luati in calcul rescrierea bios-ului.

De obicei testarile placii de baza se fac cu componente functionale asa ca un al doilea sistem sau un prieten cu sistem asemanator pentru testare este binevenit.

PS: presupun ca s-a inlocuit pasta termica de la procesor dupa curatarea sistemului de praf.

Edited by The Stressmaker
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines