Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor
Sign in to follow this  
gigi56

TV BUSH defect

Recommended Posts

  Buna ziua ,      Acest TV BUSH  Model :RF 2185 NTXI  SYSTEM - Pal ,cu tub plat si sasiul este KP 21TK202A3 si are urmatoarele componete principale:

- sursa  N 901.  STRW 6753

- final linii  V402. D 2102

 - b - vertical N 401 . LA 78040N

 - multifunctional smd  Z600.TDA 12020H1/N1FOO

- sunet N202. TDA2615

-video cu tranzistori

- trafo linii  BSC25 - 0142 -30002042

Sursa functioneaza ,si am verificat tensiunea pe dioda VD si sunt 110v am verificat final linii si este bun ,am dat finalul linii jos si am montat un bec de 60W in C - masa si becul se aprinde normal si tensiune este de 110v , si nu porneste inalta nu se aprinde filamentul, si am verificat in jurul trafo linii si nimic defect.Va rog pe dvs sa ma ajutati ce poate fi defect ca nu imi porneste inalta si filamentul nu se aprinde ? ,si va rog sa bine voiti sa postati si schema la acest TV mentionat.

O zi buna .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Verifica componentele driverului pt finalul linii.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Va multumesc foarte frumos domnule leoncris pentru schema se potriveste cu TV -ul ,si am verificat  componetele driverului pentru final linii si sunt in regula ,ear driverul se alimenteaza cu 110v ,dar nu stiu in ce pin trebue sa se alimenteze procesorul, si cati volti sunt necesari procesorului ? astept noi sfaturi de la dvs .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Daca ledul de stby e aprins 99% sanse ca procesorul sa fie alimentat.Fara osciloscop greu de vazut daca la prima pornire macar apare ceva impuls de linii si nu cumva e blocat apoi de ceva protecie.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Poi daca schema se potriveste tensiunile sant scrise pe procesor, incarca cu alt dump sau fara memorie.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ledul nu este aprins ,la pornire este tensiunea pe C960 este de 110v ear de bloact nu stiu  pentru cum am am mentionat nu se aprinde filamentul si nu am fit la ciperca de  la tub.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mentionezi doar tensiunea de 110,celelalte tensiuni nu le comunici? sursa trece in st-by ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

pe memorie trebuie sa fie 3,3v chiar si in sby si pe bobina L614 tot 3,3v si daca porneste apare si tensiunea de 5v pe L604

Share this post


Link to post
Share on other sites

Buna dimineata ,

Inainte de toate pot sa va spun ca schema primita de la domnul leoncris nu este original se portiveste asa si asa   dar am masurat tensiunele la esire din sursa conform acestei scheme si sunt :

 - pe bara + B pe C 960 sunt 110v

 - pe C965 pe schema sunt notat + 25v  > si am 18v

 - pe C963 ............................. + 13v > si am 11,4v

 - pe C969  sunt + 5v

 - la trazistorul V951 in emitor sunt 3,2v si in C947 3,3v ;si in continuare pe D960 4v .

 - pe C 449 sunt - 13v si pe C453 sunt + 13v

   imi lipseste conform schemei tensiunea de 8v care ar trebui sa fie in R420 - R415 de 8v  si sunt 1,37v ( pe schema este notat N954/KA7805 pe sasiu nu este acesta notatie unde se formeaza tensiunea de 8v ) si este montat pe sasiu N952/L7805CV si nu formeaza tensiune de 8v

Am asurat cele spuse de FLORIN si sunt : 

 - in pinul 8  la memorie sunt 3,27v ,si pe bobina L604 si zice sa fie 5v  e lipsa > 0v ,ear L671 lipsa de pe sasiu.

Daca se doreste de catre dvs sa ma ajutati eu va rog frumos sa cititi din prima postare ce am spus despre acest defect ca nu am  fit la ciuperca de la tub si nu se aprinde filamentul,si rog scuze daca am gresit ce am explicat ce am masurat si notat .

O zi buna.

Share this post


Link to post
Share on other sites

daca se potriveste schema data de colegu mai sus atunci acest tv nu poeneste cu tensiunea de 8v ca la altele deci 5v-stb si 3,3v-stb trebuie sa fie prezente pe procesor si cind porneste trebuie sa fie 5v in stab. N952 pentru pornire trebuie verificat tranzistori V956 V952 si V953

 

daca aceste tensiuni de 3,3v si 5v sint prezente pe proc atunci trebuie vazut daca primeste in baza lui V956 on of pentru of 3,3v pentru on 0,7v

Share this post


Link to post
Share on other sites

-am verificat trazistori mentionati si sunt buni,in baza lui V 956 sunt 0,7v si pe R 965 0,04v ;pe VD 963 -3,90v :pe V957 sunt 3,89v ,ear in pin 5 procesor sunt 3,11v ,si in pin 16 procesor 0v si  pe L 604 la fel

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.