Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Camera supraveghere prin bluetooth


Untold

Postări Recomandate

Va salut.

 

As dori sa stiu daca s-ar putea transmite imagini de la o camera de supraveghere prin bluetooth, receptionabile cu un smartphone banal cu bluetooth, la fel cum se transmite muzica sau convorbirile telefonice.

Distanta ar fi cam de 15-20 m maxim.

S-ar putea adapta o camera cu semnal video la un modul bluetooth? Si daca da, cum?

 

Vreau sa fac un vizor de usa/poarta ale carui imagini sa le vad pe un telefon, sa nu ma mai complic cu wi-fi, wireless sau alte camere cu IP, complicatii inutile si scumpe pt scopul propus.

 

Multumesc.

 

 

 

La rubrica " Cum se face?" se posteaza tutoriale

Editat de mircea calin
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Cum poti afirma ca o camera IP wired / wireless (WI-FI) este o complicatie inutila? Ce vrei sa faci prin buetooth este o complicatie inutila.

 

Uite ce fericiti sunt baietii astia

ca au reusit sa trimita un "GIF" din telefon in PI, sigur se folosesc de ceva compresie / decompresie (codec). Daca ne gandim ca un vizor presupune si imagine in timp real atunci afirmatia "complicatie inutila" isi are rostul pentru varianta prin bluetooth.
Link spre comentariu

Am zis ca e complicatie inutila cu wi-fi sau wireless pentru ca in locatia respectiva nu exista nici macar semnal GSM, d-apoi wi-fi sau altceva..

Bluetooth-ul ar fi singura solutie ....altfel as trage fire pt av si as pune o camera normala de supraveghere sau as face un emitator av al carui semnal sa-l receptionez pe un tv obisnuit, cu o antena FIF/UIF...

Vreau sa fie ceva cat mai ieftin cu putinta si cat mai simplu.

Editat de Untold
Link spre comentariu

1. Distanta la modulele bluetooth uzuale ...e pe la 10m, cele pentru 100m sunt mai scumpe ... si nu cred ca le gasiti incorporate in telefon. (10m fara obstacole gen perete, geam, usa...)

2. Prin bluetooth se transmite semnal digital, prin urmare e nevoie de un convertor analog numeric si un microcontroler sau microprocesor pentru a prelucra datele

3. Probabil ca ar fi in sarcina dvs sa scrieti softul ...si pentru modulul de la camera si pentru clientul de PC

Concluzie: aveti nevoie de un hardware destul de performant si de mult soft scris.

 

Daca doriti fara complicatii mergeti pe cai stiute si clasice: de la tras cablu dedicat, emitator video si cu un receptor 2,4Ghz(ar fi o solutie daca aveti la poarta alimentare, daca nu aveti alimentare se poate trage cablu si pentru semnal video deodata cu alimentarea), utilizarea de module emisie - receptie dedicate acestui scop, camera wifi (aveti nevoie de un router, nu e nevoie de acces la net)....

 

PS: De curiozitate  ...vreti sa utilizati ceva 

 

receptionabile cu un smartphone banal cu bluetooth

 dar intr-o locatie unde 

 

 nu exista nici macar semnal GSM, d-apoi wi-fi sau altceva..

....ce cauta atunci acolo un smartphone ca si solutie simpla ???

Link spre comentariu

Era un proiect, nu l-am mai gasit, d-un indian. Emitea in unde lungi cu un LM555, receptiona cu un radio obisnuit si facuse un convertor la video. Dadea si lista de piese in clip, era ridicol de simplu. Cam sacadata imaginea, dar costa mai nimica.Legat de lipsa Wifi, pai camera IP e ca un server si telefonul se conecteaza la acel server. O retea wifi din 2 componente.

Link spre comentariu

@Thunderer: ar fi o idee buna camera IP. Nu stiam cum functioneaza, credeam ca e nevoie de acces la internet ca sa pot vedea camera ce "emite" tot pe internet.

Daca serverul este camera IP si ma pot conecta la ea fara internet, atunci e ok. Si mai ok ar fi daca conectarea s-ar putea face numai dupa introducerea unui user si a unei parole, pentru securizarea datelor. Ar fi minunat daca ati gasi link-ul cu indianul.

 

@Sebip: nu ma pricep la programare si scris softuri dar, mi s-a parut o solutie simpla un smartphone, pentru ca ar fi unul model vechi cu display destul de generos pentru a putea distinge ceva pe el si care nu mai e folosit in alt scop datorita uzurii morale (depasit ca si versiune firmware, capabilitati, viteza de lucru, etc, etc), cum ar fi de exemplu un Samsung Y Duos S6102.

 

Alimentarea cu energie n-ar pune probleme, as putea adapta un acumulator mai mic de UPS (12V-4,5Ah) incarcat prin intermediul unui mic panou fotovoltaic.

 

L.E. Se pare ca am gasit ce cautam, Probabil ca tot pe aici o sa dau si de receptor, inca n-am frunzarit in amanuntime: http://www.aliexpress.com/item/Free-shipping-ultra-super-mini-FPV-system-kit-5-8G-200MW-32Channel-transmitter-TS5823-for-mini/32427528448.html?spm=2114.40010308.4.202.WCAy1w

 

Poate nu chiar asta, dar pe aici.

 

Sunt deschis si la alte sugestii, multumesc!

Editat de Untold
Link spre comentariu

Legat de alimentare... daca e cu panou solar si acumulator ...poate e o idee buna sa fie si un senzor de prezenta PIR si sa porneasca camera doar cind e cineva in fata ei...se face economie de energie

Camera care sa "stie" bluetooth (daca o exista gata construita, eu nu am vazut sau citit inca despre asa ceva, dar nu inseamna ca nu exista :-) ) presupun ca e mai scumpa fata de una "ordinara" wireless si va avea si raza redusa de acoperire.

Camera IP poate sa aiba sau nu server propriu, de internet nu are nevoie (doar daca se doreste monitorizare online din alta locatie), eventual doar de un router (simplu sau wifi depinde de camera) sa mai aiba nevoie. (cred ca toate permit user si parola).

Depinde de rezolutia dorita dar ceva de genul: http://www.dx.com/p/c-203-1-2g-wireless-1-3-cmos-ntsc-digital-video-camera-w-4-led-ir-night-vision-black-2-7mm-186776#.Vq_dn7KLRD8

sau o alta varianta ar fi seturile de monitorizare video bebe ... sunt unele destul de miniaturizate si gasiti pe site-uri de anunturi de pe la 100-200 lei in sus (camera video cu transmisie radio si receptor video cu monitor) si majoritatea se preteaza la alimentare de pe baterii sau acumulatori.

Pentru camera ip cu wifi ...s-ar putea utiliza si un smartphone la care se gasesc clienti soft pentru vizualizare ... doar ca nu cred ca veti reusi sa configurati sa fie conectat permanent si sa nu intre in standby telefonul ...altfel ... la fiecare sonerie e nevoie de pornit tel, conectat wifi, pornit soft client, conectat la camera si abia pe urma vazut persoana care suna la usa.

Editat de sebip
Link spre comentariu

E o idee buna cu PIR-ul, sunt convins ca in stby consuma mult mai putin decat camera. Se gasesc foarte ieftini in lampile de veghe cu led-uri ce se pun pe holurile de acces, dulapuri cu haine, etc. Chiar am unul p-acasa defect, se aprinde ledul cand simte miscare, dar nu se mai stinge. Probabil e temporizatorul de vina, ca pir-ul e ok din moment ce da comanda....

 

Multumesc pentru idee, o sa ma orientez spre kiturile de pe e-bay sau aliexpress, sunt f ieftine, am gasit de ex pereche tx/rx la 37 dolari.

 

http://www.aliexpress.com/item/Free-Shipping-Helicopters-Micro-5-8Ghz-Video-AV-TX-RX-Combo-System-FPV-400mW-2Km-Range/32473927895.html?spm=2114.40010308.4.2.IoRuCc

 

Posted Image

Editat de Untold
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări