Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor
madkat

Combina frigorifica Ariston MBA 45D2 NF - probleme

Recommended Posts

Se da combina frigorifica din titlu - luata prin 2005 "de noua"

 

A dezvoltat in tot acest timp doua probleme. Una este pe partea electronica - si anume panoul de comanda de pe usa a inceput sa clipeasca "random", momente in care nu mai primea comenzi. Din ce am citit pe diverse site-uri este o problema de condensatori obositi (deh, italian shit) sau eeprom.

Cel mai deranjant a fost cand am dat-o pe Off din butoane, si nu mai reuseam sa o repornesc. Am reusit pana la urma, insa clipeala tot apare din cand in cand...

Voiam sa schimb conzii, insa a aparut problema adevarata - mai jos:

 

Insa mai grav - acum vreo 1 an jumate am gasit-o bipaind si clipind, cu semnul de avarie pe ecran - si congelatorul aproape dezghetat. Cum ma mutasem din acea locatie, am scos din ea ce mai era, si am scos-o din priza.

 

Ieri m-am dus sa o repornesc, sa vad ce se intampla. Porneste, nu clipeste ecranul (probabil ca daca sta mai mult il apuca iar) insa nu raceste. A mers compresorul pret de 10min - timp in care radiatorul din spate s-a incalzit usor, si pe prizele de aer din interior baga un aer usor mai rece decat in camera.

 

Am dat jos plasticul de pe tavanul congelatorului (e cu congelator jos) sub care se afla radiatorul interior, nu se vede scursura (probabil nici nu ar trebui sa se vada, nu?)

 

Exista vreo verificare pe care sa o pot face? Sau daca stiti vreun mester serios pe partea de frig

Pentru ca am intrebat la diversi depanatori, care din prima mi-au cerut 60-100ron doar pentru deplasare... Normal sa-i platesc omului deranjul, dar sa stiu ce, cum si daca mi-o repara...

 

Masinaria este in Bucuresti, pe langa Piata Iancului.

 

multumesc anticipat

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aţi verificat dacă mai răceşte cât de cât răcitorul intern ? Dacă porneşte compresorul şi agregatul nu răceşte, cel mai probabil a pierdut agentul de răcire şi tot la frigotehnist se ajunge.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sa zicem ca este mai rece decat in camera - insa nici pe departe cum ar trebui - inainte in 10min de la pornire iesea aer inghetat pe prizele din congelator

Si inainte, dupa ce era oprit o perioada, la repornire mergea cam 30min continuu pana sa se opreasca compresorul - acum dupa 10min s-a oprit, fara ca aerul sa fie inghetat, dar fara sa afiseze eroare. Ma gandesc ca s-o fi "prins" electronica ca degeaba merge, si sa protejeze compresorul, l-a oprit

Share this post


Link to post
Share on other sites

Daca cineva poate sa imi dea pe mp date de contact pentru un frigotehnist care sa nu ceara preturi absurde pentru deplasare doar, apreciez :)

 

multumesc

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.