Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor
neagogu2862

Plasma LG50PK350 sunet ok ,lipsa imagine (rastru)

Recommended Posts

Sanatate !   Am primit aceasta plasma LG50PK350 . care a fost folosita ca monitor, construita in  2011.01 Polonia.  Nu are rastru ,am folosit semnal pe euroscart de la un tv :are sonor care se schimba la vol. mare/mic, porneste/opreste  din telecomanda, dar la ecran nimic ,negru. Am verificat sursa-ok; Zsus-ok; Ysus tensune Vs -ok(203v),Va-ok(60v), +5v -ok mai putin  Vsc=14,7v necesar 150v si Vy= -13,7v necesar -190v .Am verificat y-bufer -ok ,am decuplat  mod logic de maineboard ,strapat logic, rezultat nimic rastru .Radiatoarele sint calde la tot, mai putin cel de pe Ysus HS 409 cu tz mosfet K3667 care este rece si trafo T302 ( in stinga sus pe poza)      Va rog ceva sugestii,o schema.                         modul Ysus :EBR62294102 ,LG PDP091217 50R1-Ysus EAX61326302

post-254080-0-84836600-1453852627_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

la y-buffer ati verificat integratele din partea de sus daca nu au scurt fata de masa ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

la  ambele y-buffere sus/jos verificat nu dau scurt la masa ,ramine sa verific trafo T 302

Share this post


Link to post
Share on other sites

Verificati T302 .

Multumesc pentru ajutor, am verificat  trafo T302 de pe modul Ysus, care lucreza cu mosfetul Q302 SMK830 si am aflat  pinul din trafo care face legatura cu drena  mosfetului intrerupt, mai precis conductorul din bobinaj a fost dezizolat mai mult si nu a ajuns sa fie cositorit la pinul trafo pe toata suprafata si a ajuns sa se oxideze  si sa se  intrerupa . Voi incerca sa-l recuperez,  sau alt trafo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sanatate permanenta!Scriu aici sa nu deschid alt topic.Modelul meu e LG42PX3RVA.Dupa repararea sursei-PSC10114F M am verificat tensiunile:valorile (celor notate) la pinii cuplelor sunt OK,Vs=188V Va=69V.Pe o eticheta de pe spatele panelului scrie Vs-184V Va-65V.Nu am umblat la semireglabilii din sursa.Sunt valorile masurate corecte sau trebuie "aduse" din Va adj. si Vs adj. conform cu cele scrise? PS. TV-ul functioneaza bine.Multam!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.