Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
vsimionescu

Samsung P69SA1 sunet cu brum intercarrier

Recommended Posts

buna ziua

scuze pt. subiectul "demodat" , mergea poate mai bine la 'vintage' , am consultat postarile existente dar nu am gasit nimic pe aceasta tema.

am un Samsung 5081T , sasiu p69sa1 cu sunetul afectat de brum , numai in prezenta semnalului si in special pe imaginile bogate in alb.

I-am facut cura de C-uri , am inlocuit toate filtrajele tensiunilor de alimentare si electroliticii de pe langa 'jungla' dar defectul persista.

tensiunile sunt OK,in rest functioneaza bine.

sa fie filtrul ceramic defect,ma poate ajuta cineva cu o idee?

va multumesc mult.

Link to post
Share on other sites

Ai ceva probleme pe tda 8362,invarte miezul la bobina de linga ci un sfert de tura inapoi.

Va multumesc frumos pt raspuns.

am incercat , un sfert de tura e mult , se dezacordeaza complet;am incercat un accord fin care ma scapa de problema dar nu e OK pt poate programele;

am incercat sa le caut din nou, manual pe cele dezacordate , dar , surpriza , cautarea merge  non-stop, sare peste programe , nu se opreste pe postul acordat sa-l poti salva.

am gasit tot pe acest forum o problema asemanatoare pt un sasiu p68sa , tot cu tda 8362 , recomanda cineva acolo eliminarea filtrului de 6,5mhz, am incercat si rezolva brumul,dar la mine exista sigur si un usor dezacord la CAF, fiind usor afectata si subtitrarea.

e posibil sa fie o problema si cu CI fiindca am consum mare pe 8volti (am cam 8,3V) dar tranzistorul Q806 merge f. incins,s-a innegrit placa de cablaj sub el....

Link to post
Share on other sites

Am rezolvat problema prin acordul fin al bobinei de CAF si fiindca mai erau 2 posturi TV care nu se incadrau in acest reglaj am optat si pentru eliminarea filtrului ceramic de 6,5Mhz (nu era chiar solutia pe care mi-as fi dorit-o , dar am vazut ca apeleaza la ea si depanatori cu experienta).Acum functioneaza perfect si se vede incredibil de bine pentru varsta lui.

Va multumesc tuturor pentru raspunsuri.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines