Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

Recommended Posts

Salutare,am fost intrebat daca se poate initia un apel telefonic in urma unei comenzi date de un contact electric,sau daca exista dispozitive dedicate pt asa ceva.Am vazut diverse dispozitive de "spionaj" gen scrumiera sau cine stie ce forma,la care se ataseaza un SIM si in anumite conditii initiaza un apel catre un numar prestabilit.Omul vrea ceva mai putin pretentios.Vrea un apel telefonic in momentul cand acasa i s-a intrerupt tensiunea,deci nimic spectaculos,dar lui ii e de folos,pt ca stie in ce stare a ramas centrala pe lemne,cat timp il asigura sursa neintreruptibila si implicit cand s-o zbugheasca spre casa ca sa nu fiarba cazanul.Chiar daca aparent pare o treaba simpla,chiar nu am stiut ce sa-i recomand,asa ca va rog pe voi sa-mi dati o idee cum se poate materializa chestia asta cat mai simplu.

Exista sursa si dupa caderea tensiunii,nu e problema de gabarit,nici de aspect,montajul va fi in camera tehnica,se doreste o solutie sigura si fiabila(rateurile pot avea consecinte nasoale).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am cumparat o alarma auto cu cca 200 lei (care are si gps desi nu iti trebuie) si care poate initia un mesaj la inchiderea unui contact.Cauta pe net TK103B.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Multumesc,e bine de retinut.

La o prima strigare ar avea max 5 numere autorizate sa primeasca SMS(deci mai mult decat ar fi nevoie,probabil va fi folosit doar unul) si mai multe situatii in care trimite acele mesaje.Trebuie sa citesc mai atent in cartea tehnica daca acele apeluri sunt initiate de un contact sau preia informatii din calculatorul masinii si in functie de ce primeste,initiaza apelul,si mai ales cum se programeaza nr de apel...am parcurs in graba ce am gasit pe net.

Dar pare o varianta viabila,daca nu exista ceva mai simplu...in sensul sa nu cumpar la pachet si alte chestii cum ar fi telecomenzi,sirene si alte accesorii de care nu se va folosi.

De unde ai cumparat alarma,ai o adresa ceva de la cei care ti-au vandut-o?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Preia info de la un contact (la masina contactul de usa sau de pornire) nu are nici o treaba cu calcul masinii. Si mai interesant poti "vedea" starea contactelor in sms.

Programarea e simpla si...la pretul asta ai alarma gata construita.

Si poate nici nu trebuie sa fuga acasa.Daca trimite un anumit continut in sms poate actiona un releu cu care sa comande ceva automatizare  :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ar fi bine,insa cu automatizarea a rezolvat-o cu o sursa neintreruptibila si un acumulator de 90Ah.Asta ii confera o autonomie de sa zicem 3 ore.Daca stie cand a cuplat sursa auxiliara (adica ora cand a picat tensiunea) stie ca are inca 3 ore sa ajunga acasa,inainte de a epuiza de tot bateria si sa ramana din nou fara curent la pompa de recirculare.Daca la revenirea tensiunii ar mai primi un mesaj,abia asta ar fi de folos,pt ca ar sti ca e totul ok,bateria se incarca si poate sta fara grija,deci nu mai trebuie sa mearga acasa in intervalul de siguranta de 3 ore.Adica tensiunea poate fi oprita jumate de ora,odata initiat mesajul de intrerupere,el nu mai stie daca dupa cateva minute a revenit tensiunea sau nu.Dar e bun chiar si cu un singur mesaj,e mai mult decat nimic.Nu mi-ai spus daca ai cumparat de la firma din tara sau ai facut comanda pe ebay sau altundeva.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pai poti folosi cele doua canale ale alarmei .Contactul pt usa te avertizeaza ca a picat tensiunea si contactul de pornire ca a revenit tensiunea.SMS urile primate au continut diferit.

La actionarea prin sms ca automatizare idea era ca automatizarea sa-I scoata jarul din focar sau sa-I blocheze admisia de aer stingand focul.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da,ar fi o chestie buna,de siguranta,sa toarne o galeata de apa in focar :rade:

Tot n-ai spus de unde ai cumparat...daca nu apar si alte propuneri,in mod sigur voi cumpara o alarma din asta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ar mai fi, e drept mai scumpa, varianta cu modul SEKA-SMS, are 6 porturi intrare/iesire, poate trimite un SMS pentru fiecare intrare activata/dezactivata, si poate

activa o iesire prin apel respins sau SMS. Este un modul foarte fiabil folosit de obicei la sistemele de alarma DSC, decodifica mesajele de pe magistrala de date si transmite in clar mesaje SMS despre starea sistemului pana la nivel tehnic daca se doreste.

Toata programarea se face prin mesaje SMS de pe telefonul master, se pot aduga mai multi utilizatori cu diverse nivele de acces. 

Edited by digix

Share this post


Link to post
Share on other sites

Din ce-am vazut,ca pret n-ar fi cu mult mai scump decat celalalt dispozitiv de alarma,insa e mult prea sofisticat pt scopul propus.Am dat detalii pt ce este nevoie de un asemenea dispozitiv si minim de cerinte,pt ca e mai usor de dat recomandari in cunostinta de cauza.Chiar daca are versatilitate mai buna,raman totusi pe prima varianta si as opta chiar pt ceva mai simplu daca exista.Chestia asta se adauga la costul sursei si acumulatorului care s-au dus spre 1000 lei impreuna,deci daca scopul propus este indeplinit mai ieftin,e mai mult decat ok.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am incercat sa descriu complet dispozitivul.

 

Cele sase intrari/iesiri  sunt in mod initial intrari, sunt activate prin punere la masa.

 

Pe intrarea 1 pus contact releu alimentat la 220V din retea, contact deschis, pica 220 se inchide contact si intrarea este pusa la masa.

Modulul trimte sms "Input 1 ON" (sau mesaj definit), revine 220V se deschide contact modulul trimte mesaj "Input 1 OFF" (sau mesaj definit).

 

Pe intrarea 2 pus contact releu alimentat la 220V din UPS, contact deschis, pica 220 din UPS se inchide contact si intrarea este pusa la masa.Modulul trimte sms "Input 2 ON" (sau mesaj definit), revine 220V din UPS se deschide contact modulul trimte mesaj "Input 2 OFF" (sau mesaj definit).

 

Singura programare in acest caz este un SMS trimis modului prin care se defineste care este numarul de telefon master cu care comunica modulul.

 

Mai simplu decat atat nu cred ca se poate, restul sunt amanunte descrie in manual daca se doreste personalizarea mesajelor.

 

Modulul se alimenteaza la 12V din bateria UPS-ului.

 

 

Edited by digix

Share this post


Link to post
Share on other sites

Multumesc mult pt interventiile facute.Maine o sa stau de vorba cu beneficiarul,si se va hotara care varianta o va alege.

Important e ca exista variante de unde sa aleaga.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.