Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

reglaj dimensiune orizontala sasiu P1470A03


Postări Recomandate

Buna seara domnilor,

Am un tv Lustar cu sasiu P1470A03.

Am gasit finalul linii ars. L-am schimbat. Tv-ul merge, tensiuni bune, dar se vede prost. Puritate culori varza. Focus reglabil, dar in punctul de reglaj cel mai bun tot nu era clar destul.

Tv-ul vedea prost de nou. Stiu ca l-am vazut acum 3 ani cand omul abia-l cumparase.

Am schimbat tubul. Am pus unul de la un Philips. Cu tubul asta merge bine. Dimensiunea pe orizontala e un pic mai mare decat ar trebui si nu stiu cum sa o reglez pentru ca ce este pe placa in BO nu se potriveste cu nici o schema.

Am atasat o poza cu portiunea BO in care avem urmatoarea situatie:

Intre colectorul finalului si masa ar trebui sa fie 2 diode V435 si V436. V435 nu este montata, iar in loc de V436 este o rezistenta de 8 ohmi / 5W.

Emitorul tranzistorului nu este legat la masa (sau printr-o bobina la masa) ca la alte scheme ci este legat la masa prin acea rezistenta de 8 ohmi.

Am modificat C438 (9.1nF /1.6KV) cu 11nF, dar nu se intampla absolut nimic. Am marit rezistenta de 8 ohmi la 10 ohmi si s-a micsorat putin dimensiunea pe orizontala, dar ar mai trebui putin si nu stiu daca e bine sa mai maresc acea rezistenta. Acum finalul de linii este aproape rece.

Daca e nevoie pot sa mai atasez poze cu fata placii, dar in urmatorul post.

Cum se poate proceda in acest caz cu dimensiunea pe orizontala?

Multumesc

Cu stima Florin

post-197739-0-56525100-1453582740_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

sa inteleg ca trebuie reglat est west schimba condu incercuit cu ros mai mare sau mai mic depinde de imagine si de cit este acel cond si pune o pozacu  imagine sati spun sal pui mai mare sau mai mic

chiar ieri am reparat un tv LEKO Leko 14QX-H002 chassis P1470A03 si ca sa vada mai bine ii trebuie alt dump de la alt tv eu iam pus unul de la Everest CRT-E21NTA8 si sa inbunatatit imaginea surprinzator el vede putin in ceata si cu dumpul asta vede chiar ok mam si mirat numai ca trebuie putin reglat din sm

daca ai programator iti pun dumpul sa vezi diferenta 

post-223979-0-14806900-1453583705_thumb.jpg

Link spre comentariu

Nu este recomandat,tensiunile debitate de trafo linii cresc.

 

Daca sasiul are prize pentru deflexia orizontala,se incearca cum scrie mai sus sau se modifica valoarea condensatorului de cuplaj cu deflexia.

 

de cite ori am incercat cu prizele nu a fost nici o data ok ba se incalzea bu ba imaginea se marea cind aparea imaginea mai pe fond alb singura optiune este sa schimbe condu de cuplaj pe deflexie cum am spus si eu mai sus

Link spre comentariu

Am gasit o schema care aproape se potriveste la modul cum este conectat finalul linii cu ce am eu pe placa.

Pe placa mea este urmatoarea situatie:

- pin1 trafo legat la firul rosu bobina deflexie

-pin 2 trafo  legat la colectorul V401 (de pe schema)

-pin 3 trafo neconectat

-pin 4 trafo alimentare B+

- emitorul V401 nu este legat la bobina L451 (la mine nu exista) ci este legat in punctul anod VD435 (la mine nu este montata).

 

Prin modificare C438 nu s-a intamplat nimic. Prin marirea valorii ar fi trebuit sa se reduca dimensiunea (asa procedez de obicei cu succes) ,dar aici nu. O sa mai incerc.

Singurul pin unde as putea muta firul rosu de la bobina deflexie ar fi la pinul 3 de la traf, dar deocamdata nu am gasit schema trafo sa vad daca nu fac ceva rau.

Trafo este: BSC25-T1029B

 

 

Scuze nu am vazut posturile de mai sus, au aparut in timp ce scriam si eu.

Deci sa inteleg ca cel mai bine ar fi de modificat C441 (schema data de mine). Sa rascolesc casa sa vad ce gasesc pentru ca la 400V nu prea stiu sa am conzi in jurul a 470nF.

P2170A03-W6553-AV.pdf

Link spre comentariu
  • 9 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări