Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Blaupunkt CTV5111


Recommended Posts

Buna seara,

 

Mi-a adus un coleg sa-i repar primul lui televizor, televizor ce a mai fost la cineva la reparat.

 

Televizorul este un Blaupunkt CTV5111, tip FM100-20ES.

 

Problema care o are este lipsa rezistentei din baza prefinalului de baleiaj orizontal, rezistenta ce a fost initial carbonizata (si cablajul este carbonizat in locul in care a fost rezistenta).

Am incercat prin tatonari sa pun alta rezistenta, dar fara rezultat. Cred ca baleiajul orizontal este nefunctional. Pe pinul de iesire nu este nici un tip de semnal.

Baleiajul este contruit pe o placuta de ceramica cu un integrat in rasina si rezistente. Placuta ceramica are un marcaj " 348-2 " si 20 pini.

Televizorul este identic cu cel de aici - http://www.gug-paf-hilfe.de/TV-Fernseher-Blaupunkt-CTV-5111.

Imi puteti da o schema a acestui televizor ?

Placuta ar putea fi inlocuita cu alt modul ?

 

 

 

Link to comment
  • Replies 3
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Ce vremuri....e celebrul TV Blaupunkt cu trafo.linii rosu,TDA3300 si circuite integrate hibride.Pe acea placuta de ceramica se gaseste sincroprocesorul(rezistentele de pe placuta sunt realizate in "tehnica straturilor groase"),ce contine si oscilatorul de linii.In vremurile apuse il inlocuiam cu modulul sincroprocesor din TV Alfa.Mergea de nu avea aer. Tare mi-e teama ca si trafo linii produce descarcari(si se distrug si hibrizii din modulul procesor comenzi). Sa verificati si tranzistorul de linii(situat pe un mic modul impreuna cu cond.de recuperare)ca are prostul obicei de a oxida fata de radiator. Televizorul asta are un etaj final de cadre cu tiristoare,dat dracu'(are o fiabilitate remarcabila).De asemenea si la E/W foloseste tot tiristor. Aveam un "cearceaf"de schema pe undeva,dar cautati pe e.....tanya.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines