Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Corodare PCB


Postări Recomandate

Clorura ferica incalzita (50°C) in vas cu barbotare dureaza 5 minute ca sa corodeze. Fara barbotare (agitare) o solutie buna corodeaza in vreo 10-15 minute la 50°C.

Nu mai cumparati de la firmele care sint renumite ca nu au produse de calitate.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 119
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Eu intrebam despre clorura ferica deoarece mi se pare incredibil cat de repede corodeaza in acel videoclip.Cat despre clorura ferica,o incalzesc in apa fiarta si o agit incetisor(ca sa nu sara afara caci atunci...) iar corodarea dureaza de la 20 de minute in sus chiar si cand este proaspata.

Link spre comentariu
  • 6 ani mai târziu...
Acum 8 ore, franzm a spus:

Persulfat de sodiu nu foloseste nimeni?

Asta e SENO B327? Prima oară am aflat de B327 de aici https://www.elforum.info/topic/13595-produse-pentru-pcb-cu-poze/ și l-am folosit destul de târziu însă se consuma restul de repede, adică ii scădea puterea de corodare rapid. Pe vremea aia nu îmi permiteam sa cheltuiesc atât pe așa ceva. Cred că încă mai am ceva "prafuri" destul de vechi dar cine mai știe dacă mai sunt bune de ceva.

 

Link spre comentariu

Eu nu inteleg reactia chimica dintre clorura cuprica si ... cupru. Ce si pe cine inlocuieste? Ca ai o sare a cuprului si ... cupru. Ma rog, eu am fost aproape de corigenta la chimie organica in clasa XII (noroc cu mama, ca era profesoara si nu se cadea sa lasi corigent progenitura unei colege), dar in gimnaziu, la chimie anorganica chiar ma pricepeam.

Link spre comentariu
Acum 42 minute, antemir a spus:

AI zice asa:

În această reacție, cuprul din clorura cuprică se reduce la forma sa metalică, lăsând clorul să formeze clorură de hidrogen, iar apa de cristalizare poate fi eliminată sub formă de vapori sau poate rămâne în soluție, în funcție de condițiile de reacție.

CuCl22H2O+2Cu4Cu+4HCl+O2
 

Chat GPT zice:

 

Screenshot-2023-12-10-at-17-41-19.png

 

 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări