Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

control audio la volan

devdas_india

Recommended Posts

salut  ,  am un  hyndai din  96 ,

as vrea sai  pun  control audio la volan  .

eu nu ma prea pricep, 

ce as putea  pune si  ce player  miar  trebui ,sa  aiba obtiunea  control volan ,

• Replies 8
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• devdas_india

4

• George

2

• one

1

• bobinatorul

1

Da, acel player din videoclip nu are telecomanda cu infrarosu, dar are "Steering Wheel Remote Input", adica poti conecta la el doar prin fir o telecomanda de la volan, prin mufa din poza de mai jos (click pe imagine pentru marimea completa). Cel care a postat acel filmulet pe youtube a si explicat in comentariile acelui filmulet cum a facut. De asemenea ii poti pune intrebari lasand comentarii pe youtube la acel filmulet.

Posted Image

da , mam  uitet   eu nu  am  la volan  nici  un  buton  tre  sa  le  adaptez   dar  nustiu  care  sunt  compatibile ..mam  gandit sa iau  un  volan  cu  tot  cu  comenzi  dar  nustiu  daca   ,se  vor  potrivi  la  prindere  de  axu  volanului

Daca nu ma insel laintrarea RW poti lega un modul facut din mai multe divizoare de tensiune.Fiecarui buton ii corespunde o rezistenta pe care playerul o va percepe ca pe o comada diferita.Conexiunea se va face cu un jack 3.5 mono cu doua fire,unul comun si celalalt prin butonul respectiv comenzii.Cred ca valorile rezistentelor trebuie alese cu grija

• 3 weeks later...

Da, schimbarea volanului ar fi o idee dar nu stiu cum ar trebui sa faci cu airbagul, daca trebuie resetat ceva. Comenzile pe volan se transmit prin CAN sau LIN, radiourile cu telecomanda de aplicat pe volan merg prin radio sau infrarosu, parerea mea este ca daca nu este original, rezulta un kitsch. Oricum cu mana se ajunge la radio...

Mai important este sa ai telecomanda pentru persoanele care stau in spate. Parerea mea...

Totusi daca masina este din '96 este posibil sa aiba divizorul cu rezistente de care spunea un coleg.

Edited by one

La acest Hyundai nu e CAN, nu e LIN. Sunt niste simple switch-uri care pun la masa niste rezistente. I-am oferit pe PM solutia, dar nu a raspuns...cred ca nu mai e interesat !

• 1 month later...

fratelo team  contactat  , si mi-a  spus  ca trebuie sa  am  volan  cu comenzi  , cea  ce eu nu am 

volanul  e clasic  fara nimic pe el  

mi-am schimbat  playerul am un sony explod ,cu telecomanda  ,da nu e pusa pe volan