Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

traf 2x12v

Recommended Posts

Salut...am si eu o intrebare....imi cer scuze daca mai este vreun topic cu tema asta......am un traf de 2x12V 5A.....(deci 3 infasurari)si am inteles ca din astea pot face o singura iesire mai puternica(deci 2 infasurari)....este posibil....si daca da imi poate explica si mie cineva?

• Replies 7
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Daca ai 3 infasurari duble si egale poti incerca sa le legi in paralel.Daca intre infasurari sint diferente mai mari de 0,5V le pui in paralel prin punti cu diode, adica legi plusurile si minusurile celor 3 punti. Banuiesc ca acum ai 6 condensatori, ii pui cite 3 pe ramura. Bine-nteles ca medianele infasurarilor se leaga toate la masa.

Cred ca se refera la un primar si doua secundare de cate 12V 5A, adica 3 infasurari. :smt003 Si ar vrea sa aiba 12V 10A.Le pui in paralel daca sunt identice infasurarile (in paralel da' in faza, nu in antifaza) :weedman: :smt003 :weedman: :smt003 :weedman: Sau le pui inseriate si faci redresare monoalternanta.

Atunci pui infasurarile in paralel (si in faza), daca sunt "identice" daca nu, le legi in serie (si in faza), de la mijloc iei masa si cu cate o dioda de pe celelalte 2 capete iei plusul si te rogi ca pe o singura semialternanta sa nu se satureze miezul traf-ului. :weedman: