Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Mufa USB de panou


Postări Recomandate

  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Uneori in service am mai multe telefoane/tablete care trebuie incarcate si-i cam incomod sa folosesc cate un incarcator pentru fiecare. Intre timp am gasit o vechitura de hub USB fabricata de Ricoh, din pacate nu stie nici macar USB2.0 dar arata grozav, carcasa metalica si opt porturi USB.  O sa-i adaptez alimentare externa si ce mai trebuie pe acolo, intentionez sa-l transform in ''USB charger station''. Cum fac porturile sa fie high-power si de unde cumpar sigurante resetabile de 2,5A?

Link spre comentariu

mai depinde şi de cât suportă mufele în sine să treacă prin ele...

 

încolo, merge şi cu un traf de 8-9 volţi la Ţ amperi (unde Ţ să fie cât mai mare posibil), din care ieşi cu câte un 7805 la fiecare mufă, să zicem...

 

problema portului high-power apare doar când curentul din hub e limitat la 100 mA (ca la pc-uri şi laptopuri) sau 500 mA, că high power poate să fie şi 5 amperi, depinde doar ce capabilitate în curent are alimentatorul de 5 volţi din spatele mufei.

Link spre comentariu

E ceva stabilit de standardul USB pentru incarcare.Eu folosesc pinii de date legati intre ei.Asta pentru dispozitivele cu microUSB.La astea nu am intalnit probleme pana acum,exceptie facand cateva tablete ce nu vor sa incarce la 5V (Toshiba,Blackberry din ce-mi amintesc acum) Alea aveau nevoie de mai mult de 5V,au mers cu 5,25VDeci e bine sa ai un reglaj in sursa de alimentare.La cele miniUSB in schimb am avut ceva probleme,la unele dispozitive pinul 4 are o rezistenta la 5 care e GND,dispozitivul identifica pe baza asta la ce e conectat.Motorola o valoare,MIO alta valoare alt dispozitiv alta valoare.Nervi multi cu gps-uri de ex. cu bateria moarta,fara incarcatorul lui detecta conexiune USB si nu puteai face nimic pe el,trecea in mod USB si nu aveai acces la el.

Link spre comentariu

Valoarea tensiunilor de pe pinii D+ (data plus) si D- (data minus) descriu curentul debitat de portul USB. Un consumator citește valoarea acestor tensiuni și știe cât poate sa ceara de la acel port. 

 

Ex: 

  900mA => D- = 2.75V, D+ = 2.0V

2000ma => D- = 2.0V, D+ = 2.75V

 

Nu stiu sigur daca este in standard ... 

Link spre comentariu

Asta cred ca in cazul unor dispozitive mai pretentioase.Apple,ceva Samsung,Sony.In astfel de cazuri se faceau divizoare rezistive pentru D+ si D- pentru a fi pe "placul" didpozitivului.Demult imi facusem incarcator portabil prntru iPhone (primul model) dar am pus doua mufe USB,una pentru iPhone si una cu D+ si D- in scurt.Unele telefoane conectate la mufa pentru iPhone detectau conexiune USB,la unele era enervant asta ca nu prea le puteai folosi in timpul acela plus ca incarcarea era mai lenta.Adica pe ideea ca portul USB nu ofera suficient curent limita curentul de incarcare.

Editat de gabiz_ro
Link spre comentariu

normal ar fi ca dacă nu e nimic conectat între date şi masă, "divaisul" să se încarce la cât e limitat de circuitul lui de încărcare.

dacă îl conectezi la pc/laptop, apare în primul rând limitarea impusă de sistemul de operare, şi dacă asta e şuntată, limitarea impusă de capabilitatea în curent a hubului usb din pc/laptop.

 

aşa că deh, mai trebuie şi să existe o industrie a adaptoarelor şi încărcătoarelor...

 

soluţia "serioasă": studiat ce fel de "încărcător" vrea telefonul/tableta, şi ce "identificator" pofteşte, şi făcut unul în consecinţă. eu aş merge pe unul liniar, ăla măcar nu-mi face surprize stupize, cum fac cele în comutaţie...

sigur, o să fie mai scump decât ce se găseşte în comerţ, dar măcar "mai faci tu ceva util", vorba nevestelor! :rade:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări