Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor
Ovidanie

Mufa USB de panou

Recommended Posts

Unde gasesc mufe USB pentru montaj pe panou? Candva am vazut u mufa USB cu rama luminoasa care se monta intr-o gaura rotunda. Asa ceva vreau sa cumpar. Ati vazutt undeva?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Imi dau si eu cu parerea: nu merge oare sa scoti matele dintr-un incarcator auto, ceva de genul sau daca vrei cu inel luminos ?

E doar un exemplu, sunt convins ca se gasesc si in alta parte.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Uneori in service am mai multe telefoane/tablete care trebuie incarcate si-i cam incomod sa folosesc cate un incarcator pentru fiecare. Intre timp am gasit o vechitura de hub USB fabricata de Ricoh, din pacate nu stie nici macar USB2.0 dar arata grozav, carcasa metalica si opt porturi USB.  O sa-i adaptez alimentare externa si ce mai trebuie pe acolo, intentionez sa-l transform in ''USB charger station''. Cum fac porturile sa fie high-power si de unde cumpar sigurante resetabile de 2,5A?

Share this post


Link to post
Share on other sites

mai depinde şi de cât suportă mufele în sine să treacă prin ele...

 

încolo, merge şi cu un traf de 8-9 volţi la Ţ amperi (unde Ţ să fie cât mai mare posibil), din care ieşi cu câte un 7805 la fiecare mufă, să zicem...

 

problema portului high-power apare doar când curentul din hub e limitat la 100 mA (ca la pc-uri şi laptopuri) sau 500 mA, că high power poate să fie şi 5 amperi, depinde doar ce capabilitate în curent are alimentatorul de 5 volţi din spatele mufei.

Share this post


Link to post
Share on other sites

E ceva stabilit de standardul USB pentru incarcare.Eu folosesc pinii de date legati intre ei.Asta pentru dispozitivele cu microUSB.La astea nu am intalnit probleme pana acum,exceptie facand cateva tablete ce nu vor sa incarce la 5V (Toshiba,Blackberry din ce-mi amintesc acum) Alea aveau nevoie de mai mult de 5V,au mers cu 5,25VDeci e bine sa ai un reglaj in sursa de alimentare.La cele miniUSB in schimb am avut ceva probleme,la unele dispozitive pinul 4 are o rezistenta la 5 care e GND,dispozitivul identifica pe baza asta la ce e conectat.Motorola o valoare,MIO alta valoare alt dispozitiv alta valoare.Nervi multi cu gps-uri de ex. cu bateria moarta,fara incarcatorul lui detecta conexiune USB si nu puteai face nimic pe el,trecea in mod USB si nu aveai acces la el.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Valoarea tensiunilor de pe pinii D+ (data plus) si D- (data minus) descriu curentul debitat de portul USB. Un consumator citește valoarea acestor tensiuni și știe cât poate sa ceara de la acel port. 

 

Ex: 

  900mA => D- = 2.75V, D+ = 2.0V

2000ma => D- = 2.0V, D+ = 2.75V

 

Nu stiu sigur daca este in standard ... 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Asta cred ca in cazul unor dispozitive mai pretentioase.Apple,ceva Samsung,Sony.In astfel de cazuri se faceau divizoare rezistive pentru D+ si D- pentru a fi pe "placul" didpozitivului.Demult imi facusem incarcator portabil prntru iPhone (primul model) dar am pus doua mufe USB,una pentru iPhone si una cu D+ si D- in scurt.Unele telefoane conectate la mufa pentru iPhone detectau conexiune USB,la unele era enervant asta ca nu prea le puteai folosi in timpul acela plus ca incarcarea era mai lenta.Adica pe ideea ca portul USB nu ofera suficient curent limita curentul de incarcare.

Edited by gabiz_ro

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu doar cele  ''de firma'' tin cont de incarcator, zilnic vad diferite marci, inclusiv chinezarii care limiteaza curentul de incarcare. Cu incarcatoare facute asa cum a spus userul MifTy dispozitivele o sa incarce pe la 600ma.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eu am unit D+ cu D- și încarcă cu 1A la 5.5V.

Share this post


Link to post
Share on other sites

normal ar fi ca dacă nu e nimic conectat între date şi masă, "divaisul" să se încarce la cât e limitat de circuitul lui de încărcare.

dacă îl conectezi la pc/laptop, apare în primul rând limitarea impusă de sistemul de operare, şi dacă asta e şuntată, limitarea impusă de capabilitatea în curent a hubului usb din pc/laptop.

 

aşa că deh, mai trebuie şi să existe o industrie a adaptoarelor şi încărcătoarelor...

 

soluţia "serioasă": studiat ce fel de "încărcător" vrea telefonul/tableta, şi ce "identificator" pofteşte, şi făcut unul în consecinţă. eu aş merge pe unul liniar, ăla măcar nu-mi face surprize stupize, cum fac cele în comutaţie...

sigur, o să fie mai scump decât ce se găseşte în comerţ, dar măcar "mai faci tu ceva util", vorba nevestelor! :rade:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.