Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor
smartman_lucy88

Ajutor construire antena 2.4ghz

Recommended Posts

Salutare tuturor.Vin si eu cu o problema la care va cer putin ajutor.Am un telefon nokia 701 care datorita unei caderi in gol,pe ciment,antena care se ocupa de transmiterea semnalului bluetooth si wi-fi al acestuia a suferit o fisura,fapt ce duce la o calitate scazuta a semnalului captat.Am cautat pe diferite site-uri de pe net acea antena ca piesa de schimb insa nu o gasesc nicaieri.Asa ca m-am decis s-o creez eu,insa as avea nevoie de ajutorul cuiva priceput.Deci daca cineva are bunavointa sa-mi dea cateva sfaturi,dimensiuni,forme,as fi foarte recunoscator.Multumesc anticipat

Share this post


Link to post
Share on other sites

Multumesc pt raspuns insa nu e ceea ce doream...Ceea ce doresc e sa creez o antena exact ca cea care a fost in acel telefon,si care nu avea 31mm.Am mai facut o imitatie dupa alta antena la cea a gps-ului unui telefon nokia n97 .insa dupa cea care a fost in cel de acum nu pot pentru ca pur si simplu s.a facut bucati acel plastic pe care era imprimata

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eu propun o antena din foita de aluminiu ( staniol) decupata sa imite forma celei originale si pe care sa o lipesti exact peste zona unde era cea veche. Trebuie avut grisa la contactul cu placa de baza sa fie asigurat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

In nici un caz nu o sa mearga cu foita de aluminiu. Aici nu e problema de respectat vreo forma anume , ci de respectat o impedanta anume .

De castig , nu mai zic , nu e cine stie ce. Cel mai usor ar fi sa gasesti o placa de baza functionala de la alt telefon si sa o schimbi .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Antena e microstrip ... nu merge cu foite si stanioluri . " Plasticul " pe care e " imprimata " are si el farmecul lui ... In fine , cine nu crede , sa incerce . Incercarea moarte n - are ... de multe ori nici succes . Dar , cine stie ... poate ma insel , n - ar fi imposibil ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ma gindesc ca merge cositorita cea originala un pic si pe fata si pe la planul de masa  ca sa-si pastreze "farmecul".Eu am incercat o antenutza pentru wifi din tronsoane de cablu coaxial teflonat subtire de RTP pentru tableta mea.Rezultatul a fost incert ....pentru ca era modemul de vina !

Eu tot cred ca ar fi mers !

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.