Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor
Sign in to follow this  
val

Arctic 21FS0

Recommended Posts

Va salut!

 

Televizorul are sasiu Beko 16.1, in prima instanta am gasit defecte IC953 - 78L05 si T552 - BU808. Am inlocuit stabilizatorul de 5 volti, condensatorii electrolitici din sursa; la proba cu becul (BU808 inca nu l-am montat), la pornirea televizorului din intrerupatorul general, becul se aprinde direct, fara alta comanda.

 

Nu am telecomanda la el dar cred ca nu m-ar ajuta prea mult: am lipsa tensiunile +8V si  +5VB. Am mai verificat urmatoarele: IC951 - LM317T, T950 - BC337, ZD952 - 5v6 si T906 - BC848, sunt in regula. Daca puteti sa-mi dati un sfat pentru a continua, va multumesc anticipat.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

...inlocuiti urgent C552, eventual puneti 22uF-33uF/50v  si verificati ,sau inlocuiti si pe cel din driver C571.

Share this post


Link to post
Share on other sites

...inlocuiti urgent C552, eventual puneti 22uF-33uF/50v  si verificati ,sau inlocuiti si pe cel din driver C571.

la acest sasiu eu am vazut ca are montat din fabrica 22micro la 63v,dar nu vad ce legatura are acest cond din baza bu808 cu faptul ca nu lucreaza functia de stand by.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sanatate permanenta!Scoate tz.906 si vezi daca apare 8V iar daca tz950 si componentele din jurul lui sunt OK va fi si 5VB.

Share this post


Link to post
Share on other sites

la acest sasiu eu am vazut ca are montat din fabrica 22micro la 63v,dar nu vad ce legatura are acest cond din baza bu808 cu faptul ca nu lucreaza functia de stand by.

Acel cond. nu are treaba cu functia st-by, dar are mare influienta la comanda BU (care a fost gasit ars). 

Edited by cornel1962

Share this post


Link to post
Share on other sites

 Va multumesc tuturor pentru raspunsuri; t906 inca nu l-am montat la loc, becul se aprinde, apar tensiunile de 8 si 13 volti. 

 

 La C552 inca nu am ajuns, sa rezolv intai problema cu sursa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sursa de 5V defecta si standby in pom:mai mult ca sigur procesorul sa dus dracu'.

Share this post


Link to post
Share on other sites

apar tensiunile de 8 si 13 volti

Cu scuzele de rigoare, am postat gresit, am vrut sa scriu apar tensiunile +8V si +5VB.

 

Procesorul il banui si eu, am lipit la loc BC848 si am ajuns de unde am plecat: lipsa cele doua tensiuni. Renunt, multumesc din nou tuturor pentru amabilitate.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.