Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Masina de gaurit Maktec

tinel

Recommended Posts

As vrea sa-mi cumpar o masina de gaurit cu acumulator (autofiletanta) Maktec . Ar fi gama hobby de la Makita ,dar nu stiu cat din calitatea Makita se regaseste in ea. A lucrat / reparat cineva marca asta ?

• Replies 24
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• tinel

8

• mihaighe

5

• tehno ton

5

• diamant

3

Top Posters In This Topic

Posted Images

Fa un efort si cumpara separat o masina de gaurit si una de insurubat cu impact ,stiu ce vorbesc ,daca vrei detalii trimite nr. telefon pe  PM.

Pai este tot topicul lui  :rade:  :rade:

Stiu, doar ca acolo unii s-au "strofocat" mai mult si i-au arata solutii de bun simt  si chiar de calitate superioara ale secolului in care traim , explicandu-i si avantajele.

In principiu , specificatii masinii asteia ar fi OK pt. mine .Intentionez s-o iau de la emag la 340 , dupa un retur de 200. Dupa cum am explicat pe celalalt forum , ma intereseaza fiabilitatea motorului (pe un alt forum cineva sustinea ca e facuta mai ,,subtire'' decat un stern) ...iar starea acumulatorilor ar fi iar un semn de intrebare...

Speram sa gasesc pe cineva care a lucrat/desfacut o masina de la firma asta...

In mod sigur n-o poti compara cu un stern. Despre acumulator ce sa zic,depinde ce si cat faci cu ea. Eu unul nu cumpar sub 45Nm.

25 cat are asta e minimul de bun simt,ca sa zic asa.

Văd că părerile sunt împărțite pe aici. Eu am una exact la fel,  numai că este cu acumulator de 12V la 1,3A  și pentru ce am eu de făcut,  zic că este foarte bună. Am luat-o  de ocazie prin 2008, dintr-un târg de mașini din Bacău și ma ajuns exact 100 euro. Am achiziționat-o în varianta cu trei acumulatori, produsă în Franța sau pentru piața franceză, nu mai rețin exact. În tot acest timp, anul trecut, i-am schimbat motorul, care la un moment dat din cauza periilor care se uzase, dădea semne de oboseală și  care m-a ajuns 35 lei, cumpărat pe varianta originală dintr-un magazin  cu scule Makita. Inițial vroiam sa cumpăr doar periile, dar când am văzut cât ajunge motorul, am decis să-l iau cu totul. Eu zic că dacă este utilizată în regim hobby, se merită.

Edited by woodyteo

Ma tem ca daca e produsa in Franta sau pentru piata franceza sa fie cu totul altceva decat aceiasi masina produsa pt. Romania...Stiu ca e o practica curenta la toate firmele ,chiar si la cele de prestigiu, sa cumpere chinezarii pe care sa le rebranduiasca .Clar ca un Maktec n-o sa fie la nivel de Makita , ce ma intereseaza e cat s-a micsorat calitatea pt a se obtine un pret mai mic.

@woodyteo : Acumulatorii cum s-au comportat in timp ?

Acumulatorii țin și în ziua de astăzi, nu pot să zic că sunt ca la început dar totuși sunt OK, cred că ma mai țin 2-3 ani cu siguranță. Trusa pe care am luat-o eu vine cu un încărcător dedicat pentru  acești acumulatori, cu decuplarea tensiunii  când au ajuns la capacitate , nu e un simplu transformator cu o punte redresoare care încarcă până îți aduci aminte să-l scoți din priză, cum am văzut eu la multe chinezării. Acest lucru contează foarte mult la încărcarea acumulatorilor și la durata de viață al acestora.

Vreau sa va spun că în ultimii ani am cam lucrat cu mașina, am pus la casă rigips-ul, OSB -ul, lambriu-ri, plus că atunci când aveam de dat o gaură mă foloseam de ea, îmi era mai la îndemână și era mai comod, cum s-ar spune era mâna mea cea dreaptă. M-am obișnuit ca la orice lucrare pe care o fac care necesită cuie, în loc de acestea să folosesc holsuruburi, bineînțeles acolo unde este permis acest lucru, este mult mai eficient și mult mai comod din multe puncte de vedere și cine o să procedeze la fel o să mă pomenească.

Per ansamblu, după cum v-am mai spus, sunt foarte mulțumit de această mașină și zic că se merită.

Pentru ce-i trebuie ''cu impact''?

Dupa ce o sa bagi 10 holsuruburi de 6x70 cu o masina normala si alte 10 cu una cu impact o sa sti de ce.

Ca exemplu imbinari de grinzi 80x80 cu 100x100 nu faci decat cu impact.

post-187186-0-87478700-1452610557_thumb.jpg

post-187186-0-04642100-1452610579_thumb.jpg