Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

problema cu pht-408

Guest Nigga

Recommended Posts

Guest Nigga

Am o mica mare problema cu un PHT-408. Daca ascult muzica si se nimereste o piesa cu bass puternic PHT-ul incepe sa haraie...El este pe un satelit impreuna cu un HP-10W ,taiat la 3500Hz, legat in serie cu inca un saltelit pe o statie de 8 ohm de 2x50Ce sa fac cu el? Sa il duc in garantie?

• Replies 17
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Pht-ul se poate taia linistit si la 3,2kH, fara sa pateasca nimic (cu 24dB/octava :yawinkle: ) Uitati un exemplu http://www.forum.poweraudio.ro/viewtopic.php?t=42&start=0 Nu cred ca persoana care a facut acea schema vorbeste prostii...

Nigga, depinde ce schema de filtru (panta de taiere) si ce componente ai folosit... Nu cred sa fie defecte PHT-urile. Problemele astea au aparut de la bun inceput sau pe parcurs?

Guest Nigga

cat ajunge un filtru bun cu protectie cu taiere pe la 4500Hz, ca in orasul asta mic nu se gaseste nimic, nici pistolul nu imi mai merge :axe:

• 1 month later...
Guest Nigga

Imi cer scuze pentru intarziere dar am mai studiat putin... :smt003

Acesta este filtrul, el taie la 4500Hz la 4ohm si 3500Hz la 8 ohm

Posted Image

Posted Image

Schema am scos-o eu din filtru si sper sa fie buna, inca sunt incepator

Posted Image

PS: Bobina pt hi-pass are 1.1mH si cea pentru low-pass are 0.9mH (asta masurat cu multimetrul meu si s-ar putea sa fie o marja de eroare

:axe: Filtrul ala e pt 8 ohmi , butterworth, cu Ft undeva intre 1,5-2k dupa valorile date de tine asa la prima vedere.Iar conzii aia par bipolari :rolleyes: .Fa-ti un filtru calumea.Nu-i de mirare ca haraie bietele tw cu atatea medii in ele.Iar bobinele au valori ceva mai diferite,in sensul ca daca aia mare ar avea ~1,1mh cum zici aia mica nu are cum sa aibe ~0,9 are mult mai putin,deci ce am spus mai sus s-ar putea sa nu corespunda.Sigur sunt pe-aproape valorile bobinelor?Si cum folosesti filtru de 4 ohmi cu difuzor de 8?