Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Firma, licente soft scumpe -> LINUX, 32 sau 64 biti?

Guest

Recommended Posts

Sunt la inghesuiala! :axe:

De scurt timp am fost nevoit sa-mi fac un SRL. Nu imi place sa fac ilegalitati, asa ca trebuie sa pun pe cele 2 calculatoare LINUX si Open Office, ca nu am vreo 2000$ sa ii dau pe licente.

Un amic de-al meu care uraste win desi il foloseste zilnic fara sa vrea, la servici, mi-a zis ca nu am scapare, sa imi cumpar 2 licente de win peste care sa instalez Open Office si alte softuri free de Win. Am deja o licenta de WinXP Home la laptop (al 3-lea calc.) Parca nu as cumpara inca 2 licente de win, iar de MS Office nici vorba, ca e prea scump.

Calculatoarele le folosesc mai mult pentru birotica si pentru hobby-urile legate de electronica si robotica. Nu am anumite aplicatii seriose pe ele.

O intrebare ar fi: pe ce flavour de LINUX sa raman? Avand in vedere ca pana acum am mai pus in joaca Fedora si Ubuntu. Sincer mi-a placut Ubuntu. Experienta in calc. am ceva, dar in LINUX nu stiu mare lucru.

Am AMD64, am incercat ambele versiuni, pe 64 si 32 biti si nu am observat diferente.

Alta intrebare este: sa pun versiunea de 32 de biti sau pe cea de 64?

Ma puteti ajuta va rog?

P.S. Nu prea il inghit eu pe Billica, dar dupa primul contact cu lumea free software am ramas cu urmatoarele impresii:

1. - parca merge totul mai lent sub LINUX

2. - oricat de greu imi vine sa recunosc, softul platit e mai productiv

3. - in LINUX ai libertate mai mare de configurare daca sti ce vrei sa faci si cum se face. Personal urasc softurile cat mai user friendly, atat de prietenoase incat sunt facute dupa mintea secretarelor si uneori operatii obisnuite au un nume atat de idiot, sau o interfata atat de bizara incat nu stiu care ce face, iar o secretara care nu are nicio legatura cu lumea calculatoarelor vine si apasa natural exact acolo unde trebuie, desi nu a mai vazut in viata ei softul respectiv...

:sex:

Sa ma ierte secretarele, va rog, am si eu frustrarile mele!

• Replies 6
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Am intrebat la microsoft daca e voie cu XP Home pentru firme sau trebuie cumparat WinXP Professional. Site-ul lor se lauda ca vor incerca sa raspunda in 24 de ore, sunt tare curios daca raspund si in cat timp...

Acu' sa te vad Billica'!

:weedman: :smt003 :weedman: :smt003 :weedman:

Later edit:

Azi mi-a raspuns cineva de la Microsoft (il cheama Ahmed :smt003 ) care mi-a zis ca ei sunt specializati pe legislatia din America de Nord asa ca mi-a dat numarul de tel de la Microsoft Romania.

Sunat, intrebat, daca ai licenta de XP Home pe numele firmei nu e nimic ilegal.

Asa ca te-au aburit aia, Tavi. Uite raspunsul:

Hello George,

Thank you for contacting Microsoft Online Customer Service.

I understand from your e-mail that you wish to know if it is legal to purchase laptops with Windows XP Home Edition pre-installed on them. I realize the importance of this issue and look forward to help you reach the right resource.

From the information you have provided in your message, I found that you are located in Romania. If you wish to purchase the Microsoft product in Romania, your best resource for support is the Microsoft Romania subsidiary.

At this time, our Support Professionals are only trained to troubleshoot issues with North American versions of our products whereas the Support Professionals at the local Microsoft subsidiaries are trained to troubleshoot issues with localized versions of our software.

There are significant programming differences between North America and localized versions of software. You will be best assisted by the subsidiary that specializes in the version.

You can contact the Romania subsidiary at the following number:

Phone: +40 (21) 2024200

Microsoft Customer Care Center: +40 (21) 2036161

You may also visit the following web site for further assistance:

http://www.microsoft.com/Romania/

George, I hope your issue gets resolved soon and appreciate your patience in this regard.

Thank you for using Microsoft Products and Services.

Ahmed

Microsoft Online Customer Service Representative

• 2 months later...

Mie mi se pare destul de accesibil Kubuntu care are o interfata asemanatoare cu a WinXP chiar ii poti pune o tema sa arate exact ca WinXp si are instalat Open Office(suporta fisiere *.doc) cu procesor de text echivalentul pentru Word si din cat am umblat prin el pare sa fie similar dar daca reusesti sa setezi internet pe el sa ma anunti si pe mine

se zica ca home edition nu e tocmai legal sa il foloseste la firmevoi ce stiti ?pe mine m-au cam " obligat " sa pun xp pro , dar poate am fost pacalit

Poti pune XP Home cu licenta si la firma fara nici un fel de probleme . Denumirea de Home provine din faptul ca anumite functionalitati sunt ciuntite ( cum ar fi faptul ca nu poate functiona intr-o retea cu controller de domeniu ci numai de tip peer to peer ) ceea ce-l face sa fie recomandat mai mult pentru "acasa ".

Ase e, cum zice si sho_gun. Intre timp am scris si la Microsoft Romania si am primit (chiar neasteptat de repede) urmatorul raspuns:

"In e-mail-ulu de mai jos am pus cateva intrebari si am fost indrumat sa va intreb pe dumneavoastra.

Colegii mei care au firme continua sa imi spuna ca nu pot cumpara laptop-uri cu licente XP Home pentru firma si ca firmele lor au fost nevoite, pentru a intra in legalitate, sa cumpere XP Professional. Mi-au spus ca XP Home nu e SoHo si nu e legal sa fie folosit pentru firme.

Luna trecuta am infiintat un SRL in Bucuresti.

1. Este legal ca firma sa cumpere si sa foloseasca un laptop second hand cu XP Home preinstalat? Este vorba de laptop-ul personal, pe care l-am cumparat anul trecut de la BestComputers cu Win XP Home preinstalat si pe care vreau sa il vand firmei mele.

R: Conform licentei EULA (End User License Agreement) produsele Microsoft pot fi transferate in aceleasi conditii in care au fost achizitionate, impreuna cu CD-urile originale de instalare, Certificatul de Autenticitate (COA) si toata documentatia primita. Transferul licentelor se va face pe baza unui document legal (factura, act de vanzare/cumparare, act de donatie, etc).

Transferul produselor OEM, achizitionate impreuna cu un calculator,cu o componenta hardware sau ca pachete sigilate, se va face doar impreuna cu calculatorul pe care s-au instalat initial.

Informatii suplimentare despre transferul licentelor puteti citi la adresele: http://www.microsoft.com/Romania/Antipi ... ebari.mspx

http://www.microsoft.com/romania/parten ... centa.mspx

2. Firma mea va fi nevoita sa faca upgrade la XP Professional sau poate folosi in mod legal Home edition deja preinstalat pe laptop?

R: Pachetul Windows XP Home Edition poate fi utilizat in mod legal in cadrul unei firme sau al unui internet café, este necesar sa aveti toate documentele care dovedesc legalitatea licentei.

3. Cat costa upgrade-ul de Home la Professional?

R: Trecerea de la Windows XP Home Edition se poate face prin achizitionarea pachetului retail de upgrade Windows XP Professional.

Pretul recomandat de Microsoft pentru pachetul retail Windows XP Professional VUP este de 219 USD + TVA.

O alta otiune este achizitionarea pachetului OEM Windows XP Professional, caz in care trebuie sa efectuati un “clean install” a sistemului de operare.

Pretul recomandat de Microsoft pentru pachetul OEM Windows XP Professional este de 163 USD + TVA.

"