Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

tablou electric


Vizitator

Postări Recomandate

  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Z7-ASA e un accesoriu pentru disjunctor. Ca o comanda la distanta, un fel de shunt trip ca la disjunctoarele mari. Din pacate, nu am folosit niciodata la aplicatii casnice.. Vezi pagina 8.https://www.google.ca/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://www.eaton.eu/ecm/groups/public/%40pub/%40europe/%40electrical/documents/content/pct_1000609.pdf&ved=0ahUKEwj1mv6KuJrKAhVHKh4KHVcqBuwQFggdMAE&usg=AFQjCNGZXHZqVOkiD2DhqtRzkQt04BJUHQAcel descarcator se leaga intre faza si impamantare si/sau intre nul si impamantare. Dupa cum e marcat.

Editat de thunderer
Link spre comentariu

Deci descărcătorul se leagă între fază și împământare, respectiv între nul și împământare. Nu am folosit niciodată și de- asta întreb. Ele au în ele varistoare. Corect?

Pai cine stie ce instalatie ai tu acolo? Doar tu.Poate disjunctorul e folosit ca stop de urgenta, cine stie?!

ceea ce e în poza e pe scară blocului. Ideea e ca am avut o problemă pe un circuit în casă protejat cu bipolar de 20 A, care deconecta frecvent, îmi cădea și diferențialul din scară care e de 25A, și mai cădea și asta care cred ca e în amonte și sigur au fost și câțiva vecini afectați. Deci îmi cădeau 3 protecții succesive (20,25 și ală mare) eram curios de ce mai decupla și ală mare. Defectul l-am găsit și scos din circuit. Nu am avarie dar m-a pus pe gânduri la 2 noaptea de revelion și dimineață pe 1. Deranjant. Aveam o punere la masă pe circuitul unei prize. Erau 4 Mega ohmi între fază și împământare, uneori chiar 2 Mega.
Link spre comentariu

Acel accesoriu pentru disjunctor este folosit foarte des impreuna cu un modul care detecteaza supratensiunea si care da semnalul de declansare pentru decuplarea sigurantei principale (de care este legat). Acest lucru este foarte important de exemplu in cazul instalatiilor monofazate (de exemplu cum este la apartamentele unui bloc) unde intreruperea nulului poate cauza mari probleme. Dar cum spunea colegul thunderer, nu avem de unde sa stim la tine ce anume da semnalul de declansare la acel accesoriu.

 

Si eu mi-am montat niste protectii de supratensiune, insa un model de la Eaton (SPCT2) care are diferite cartuse pentru faza-nul-impamantare. Cartusul care este intre faza-nul functioneaza cu varistori (are si un afisaj mecanic care ar semnaliza arderea cartusului), iar cartusul care este intre nul si impamantare are in interior un eclator. In poza de mai jos sunt doua module de protectie faza-nul-impamantare (2 bucati).

 

 
Recomand si acest topic creat de colegul DjLeco pe aceasta tema:
Link spre comentariu

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.




×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări