Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Guest

tablou electric

Recommended Posts

Z7-ASA e un accesoriu pentru disjunctor. Ca o comanda la distanta, un fel de shunt trip ca la disjunctoarele mari. Din pacate, nu am folosit niciodata la aplicatii casnice.. Vezi pagina 8.https://www.google.ca/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://www.eaton.eu/ecm/groups/public/%40pub/%40europe/%40electrical/documents/content/pct_1000609.pdf&ved=0ahUKEwj1mv6KuJrKAhVHKh4KHVcqBuwQFggdMAE&usg=AFQjCNGZXHZqVOkiD2DhqtRzkQt04BJUHQAcel descarcator se leaga intre faza si impamantare si/sau intre nul si impamantare. Dupa cum e marcat.

Edited by thunderer
Link to comment
Share on other sites

deci pe asta il comanda alt element din circuit si asta la randul lui da cu tripolarul jos? ce alt element l-ar putea comanda de la distanta?

Link to comment
Share on other sites

Daca vrei sa incluzi si descarcatoare in circuit ar fi bine sa pui atat pe faza cat si pe nul cate unul.Acestea pot fi cu cartus debrosabil sau resetabile(gen fuzibila sau automata).Din cate imi aduc aminte conductorul ce trebuie legat la bara de pamantare nu trebuie sa depaseasca 50 de cm.

Link to comment
Share on other sites

Deci descărcătorul se leagă între fază și împământare, respectiv între nul și împământare. Nu am folosit niciodată și de- asta întreb. Ele au în ele varistoare. Corect?

Pai cine stie ce instalatie ai tu acolo? Doar tu.Poate disjunctorul e folosit ca stop de urgenta, cine stie?!

ceea ce e în poza e pe scară blocului. Ideea e ca am avut o problemă pe un circuit în casă protejat cu bipolar de 20 A, care deconecta frecvent, îmi cădea și diferențialul din scară care e de 25A, și mai cădea și asta care cred ca e în amonte și sigur au fost și câțiva vecini afectați. Deci îmi cădeau 3 protecții succesive (20,25 și ală mare) eram curios de ce mai decupla și ală mare. Defectul l-am găsit și scos din circuit. Nu am avarie dar m-a pus pe gânduri la 2 noaptea de revelion și dimineață pe 1. Deranjant. Aveam o punere la masă pe circuitul unei prize. Erau 4 Mega ohmi între fază și împământare, uneori chiar 2 Mega.
Link to comment
Share on other sites

Acel accesoriu pentru disjunctor este folosit foarte des impreuna cu un modul care detecteaza supratensiunea si care da semnalul de declansare pentru decuplarea sigurantei principale (de care este legat). Acest lucru este foarte important de exemplu in cazul instalatiilor monofazate (de exemplu cum este la apartamentele unui bloc) unde intreruperea nulului poate cauza mari probleme. Dar cum spunea colegul thunderer, nu avem de unde sa stim la tine ce anume da semnalul de declansare la acel accesoriu.

 

Si eu mi-am montat niste protectii de supratensiune, insa un model de la Eaton (SPCT2) care are diferite cartuse pentru faza-nul-impamantare. Cartusul care este intre faza-nul functioneaza cu varistori (are si un afisaj mecanic care ar semnaliza arderea cartusului), iar cartusul care este intre nul si impamantare are in interior un eclator. In poza de mai jos sunt doua module de protectie faza-nul-impamantare (2 bucati).

 

 
Recomand si acest topic creat de colegul DjLeco pe aceasta tema:
Link to comment
Share on other sites

impotriva supratensiunilor provocate de descarcari atmosferice sau distorsiuni de retea  eu as folosi  descarcatoare sau varistoare avind in amonte sigurante ultrarapide,asa ceva am vazut in scheme de automatizari cu PLC uri 

numai bine va doresc

Link to comment
Share on other sites

prin sigurante ultrarapide intelegi curbaA sau altele mult mai performante dedicate ? Pune un link, o poza sa vada toata lumea daca tot ne apucaram.

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines