Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Guest karpen

balast lampi UV-C

Recommended Posts

 Acea lampa germicida necesita un drossel electronic specializat pentru ea. Altfel, nu scoate corect banda spectrala 2537 angstrom(linia germicida), si nici nu atenueaza corect  banda de 185 nm(linia ozonului) Nu o stricati facand experimente cu diverse alimentari, e o lampa foarte scumpa.

Link to comment
Share on other sites

Guest karpen

Pai balastul de mai sus e unul electronic obisnuit pt. lampi fluorescente...

Detin un balast precum cel de mai jos. Credeti ca s-ar potrivi?

Posted Image

Link to comment
Share on other sites

Guest dracu_gol

am alimentat o astfel de lampa cu balast electronic chinezesc cumparat din bazar (10 Lei)... functioneaza fara probleme... balastul l-am ales de putere mai mare fata de lampa ...18W lampa 15 V...

Link to comment
Share on other sites

 N-o sa tina mult...balastul trebuie sa aiba inscriptionata EXACT puterea inscriptionata pe lampa, si ambele sa fie date reale.Depletia materialului electronoemisiv de pe termocatozi variaza in sens pozitiv cu T^5, deci durata de viata a unei lampi fluorescente poate scadea de...2500 de ori daca curentul se dubleaza.

Link to comment
Share on other sites

am o lampă UV pt lumină neagră pentri elemente fluorescente. Este o lampă de la un aparat mai vechi erau legate două în serie si in loc de starter avea niste intrerupătoare fără reținere. Din păcate nu am idee despre ce fel de drosel folosea. Puteți să mă ajutati cu o schemă ceva ca să o pun in functiune ?

Link to comment
Share on other sites

În primul rind vreau sa citești cu atenție toate masurile de siguranță în exploatare de care trebuie sa ții seama. De exemplu știi ca dacă sterilizeze o camera cu radiații UV acest lucru se face fără a fi sau trece vreo persoana pe acolo iar la sfirsit se aeriseste foarte foarte bine camera. Aerul ionizat de radiațiile UV este cancerigen. 

Pe urma trebuie sa dai detalii despre lampa, putere, dimensiuni etc. Și cit timp vrei sa o tii aprinsa, secunde, minute, ore. 

Link to comment
Share on other sites

Lampile de *lumina neagra*sunt UV-A, nu dezinfecteaza, sunt bune pt chefuri, efecte speciale, etc. Eu am luat de la un magazin local drosel electronic universal, chinezesc (12 lei/buc) , 8-40w,am 3 buc la 3 tuburi de 25w UV-C, merg bine, le folosesc zilnic. Nu se sta inauntru, apoi se aeriseste, ozonul generat dezinfecteaza, dupa un timp scurt se descompune. Face probleme serioase la ochi, chiar si putin "vazute", cam ca sudatul fara masca  (in caz de probleme, zeama de cartof crud, sau dat pe razatoare, bun pt orice arsura, la ochi, piele de la soare, etc) 

Tuburile mele sunt Philips, cu emisie redusa de ozon, le-am luat la inceputul pandemiei cu 90 lei/buc. Interesant ca are 4 picioare intr-un singur capat, soclu imposibil de gasit, iar un corp cu soclu aferent costa o avere, asa ca am taiat 4 buc din sir cleme, o parte stranse pe terminale tub, fire la suruburile alaturate. 

https://www.magazin-lustre.ro/kitt-balast-electronic-max-40w-t8/

Edited by Усилитель
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines