q_acdc Posted January 5, 2016 Share Posted January 5, 2016 O simpla fotografie cu Ulise.(Klingonian) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cristi_74 Posted January 6, 2016 Share Posted January 6, 2016 In StarTrek rusii erau klingonieni,federatia americanii s.a.m.d.De fapt la robustete rusii erau campioni.ERAU?! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zal Posted January 7, 2016 Share Posted January 7, 2016 (edited) Unele componente erau mai robuste decît cele orientale din epocă, că scule americane pe la noi nu prea existau. Mai scăpau şi componente militare printre ele, dar aveau şi piese mai slabe, care sabotau montajul, de exemplu cond electrolitici. Deşi spre '90 şi după, au apărut cond ''japonezi'' prin scule, produşi la sovietici/ruşi. Mai păcătuiau la finisaje şi dizain. ............. Orice sculă audio dacă o analizăm la rece, descoperim puncte slabe şi compromisuri, indiferent de producător. ................. Io n-am înţeles cine naiba erau romulanii... Edited January 7, 2016 by zal Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted January 7, 2016 Share Posted January 7, 2016 (edited) am avut pe mana acum multi ani acest exemplar . din pacate era muci prin efortul exmplar al unui "gigel" , cablaj exfoliat ( oricum era foarte prost ) , trasee intregi lipsa , si singura optiune a fost dezmembrarea . inca mai am cei doi electrolitici de 15000 uF la 63V , dar nu mai sunt intregi la cap , se decarca singuri , sunt inutilizabili. remarcabil era volumul cu comutator cu contacte argintate si grup de rezistente , parca 22 de pozitii dar nu sunt sigur. Edited January 7, 2016 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
q_acdc Posted January 7, 2016 Author Share Posted January 7, 2016 (edited) De ce spui foarte prost! Am acest amplif de care sunt multumit!(de reparat a fost si cel din poza)Este adevarat ,daca sursa nu merge cum trebuie se lasa cu scantei. La acest amplif inca mai caut ceva tranzistori de origine,Kt 3102b,kt502e,503 e .A fost construit in mai multe exemplare.(diferite surse,modificari in etajul final ,protectie) Pana acum nu am vazut un amplificator cu sursa stabilizata pe etajul final! Edited January 7, 2016 by q_acdc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted January 8, 2016 Share Posted January 8, 2016 prost am spus deoarece se exfolia la prima incalzire cu ciocanul de lipit.amplificator de exceptie ,pentru vremea lui , calitatea cablajului sub orice critica. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marius75 Posted January 8, 2016 Share Posted January 8, 2016 Aveti mare dreptate cu exfolierea cablajelor din amplifurile rusesti....ar mai fi si condenstorii electrolitici de comentat. Cred ca totusi compenseaza cu robustetea contructiei si atentia acordata protectiilor. Dintre toate amplifurile care le am, cea mai mare incredere o am in ampliful rusesc...este indestructibil, atat timp cat nu se umbla la suruburile capacului si/sau nu se toarna vin pe capac Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
q_acdc Posted January 8, 2016 Author Share Posted January 8, 2016 (edited) prost am spus deoarece se exfolia la prima incalzire cu ciocanul de lipit.amplificator de exceptie ,pentru vremea lui , calitatea cablajului sub orice critica. Daca se umbla cu temperatura optima nu este nici o poroblema.(am dezlipit si lipit nenumarate componente in acest amplif,este adevarat in privinta pistolului de lipit) Edited January 8, 2016 by q_acdc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zal Posted January 9, 2016 Share Posted January 9, 2016 Exemplu de amplif cu surse stabilizate era prin anii 80 Naim. Am avut şi un radio NAD cu aşa ceva... iar comutator de volum s-a folosit la mai multe modele de amplifuri sovietice. La unele şi tonurile erau pe comutatoare. Legat de cond de filtraj, după ce am folosit prin anii 90 diverse exemplare (inclusiv 10000uF/100V care veneau cu curentul de fugă notat din fabrică cu creionul), mie mi-e clar că erau mai reuşiţi decît cei de valori mici. Am 4 de 22000uF/63V într-un amplif pe care i-am recuperat dintr-o putere unde funcţionau la 60V şi sînt beton, se descarcă în cîţiva ani. Dar poate am nimerit o excepţie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marius75 Posted January 11, 2016 Share Posted January 11, 2016 (edited) Intr-adevar cei cu valori mari (in special cei din filtraj/alimentare) par a fi mai reusiti. Cu 2x2200uF pe canal n-am pic de zgomot de fond (acel brum specific filtrarii deficitare). Urmeaza zilele astea sa-mi ajunga un multimetru care masoara si condensatorii si de curiozitate o sa masor condensatorii rusesti pe care i-am inlocuit deja (majoritatea sunt de ordinul zecilor de uF)...i-am pastrat intr-o punga... sa fie acolo. . De cei cu valori mari nu m-am atins. Edited January 11, 2016 by marius75 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
meshteru_the_best Posted October 30, 2021 Share Posted October 30, 2021 Ultimul exemplar sosit Odissey u-010 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
meshteru_the_best Posted February 5 Share Posted February 5 Odissey 100u-021 nu arata el tocmai ok insa este functional si are putere din belsug, boxe sa ai! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts