Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
djvas

joc x si 0

Recommended Posts

Am vazut pe youtube pe un tip care a facut senzori capacitivi lipind pe o lama  de sticla (cred ca era de microscop) folie de cupru si pe urma prin corodare a facut si montajul si senzorul pe placuta de sticla.

Ar arata super jocul facut pe o placa de sticla mai mare prin acelasi procedeu ...

 

LE: Cred ca aceasta este filmul: https://www.youtube.com/watch?v=5ZH1-eScY0M

Si aici indicatii, cum se face: https://www.youtube.com/watch?v=Rf5HBLzDGQA

Edited by mars01
Link to comment
Share on other sites

Nu am nici leduri bicolore si nici senzori touch. Si nici chef ....

Dar ... poate il face Mifty in asembler :)

 

chiar mă gândesc la asta, serios! e genul de aiureală frumoasă, dar care cere să ştii bine ce ai de făcut, cam ca în stilul "maşinii inutile" care a făcut furori o vreme pe instructables! :)şi de data asta "dau codul" la liber, să aveţi şi voi satisfacţia de a face mişto de mine sau... nu! :wretre

 

la senzori touch nu mă bag, nici nu am aşa ceva, nici nu ştiu exact cum funcţionează, dar aş încerca cu o matrice normală, cu microcontacte, că din alea am destule.

nici leduri bicolore, dar aş putea cumpăra un număr mărişor de leduri rgb cu 4 terminale, la preţ convenabil, de la amicii noştri cu ochi mijiţi! :)

 

aş putea trişa niţel, şi aş asocia matricea de microcontacte cu un led din matricea de leduri... hm... sper să nu ajung să fabric o lumină dinamică comandată manual, până la urmă! :rade:

sau pun două leduri "în antiparalel", unul roşu, unul verde, dar mi-e teamă că modificările hardware şi software necesare ca să funcţioneze minunea cu ledurile rgb vor fi suficient de multe şi mari ca să scriu de la 0 codul... şi nici n-o să mai arate la fel de elegant...am deja 2 bucăţi din fiecare, f690 şi f628... pe care ne axăm?

Link to comment
Share on other sites

ok, termin cu reinstallul, apoi pickitul, şi încep distracţia... ce bine că am păstrat arhivele cu mplab şi softul pickit2 de pe site! :)

 

aş folosi pentru intrare o matrice de microcontacte 3x3, plus incă 2, câte unul de fiecare jucător, dar sunt destul de nesigur dacă îmi ajung pinii, pentru că nu aş vrea să redefinesc pinii folosiţi la programare.bine că nu am nevoie de cine ştie ce precizie la ceas, pot folosi ca atare şi pinii pentru cristalul extern...

Link to comment
Share on other sites

uşor, că aia am scris-o mai mult ca să nu uit ideea, mai am altele de făcut până atunci! :)))))

 

printre altele, să-mi aduc aminte cum se face un proiect în mplab... ultimul l-am făcut acum 3... nu, acum 4 ani, şi pe vremea aia aveam JDM-ul funcţional, că aveam XP şi pc potrivit, deci nu era o problemă să testez pe viu codul...

 

acum am win7 şi comul e cam ciuciu... în fine, termin cu astea, şi discutăm la concret! :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines