Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor
Sign in to follow this  
mihai_mxw

Boxe 8ohm+ fire lungi = 12 ohmi.

Recommended Posts

Va salut Întrebare Am un receiver Pioneer care duce boxe de la 6 ohmi în sus Eu am pus de 8 ohm dar firele sunt trase prin pereți și sunt foarte lungi . În jur 25m pentru un satelit front Dacă masor impedanță cu tot cu fir îmi arată 12 ohmi.Pot pune boxe de 4 ohmi ? O să fie tot ăia ca și când pun o boxa de 4 sau risc să îl ard ?Adică pentru receiver contează strict impedanță boxwi sau impedanță care este cu tot cu fir ?Firele sunt subțiri de 0.5 sau 0.7 nici măcar de cupru sârmele din el sunt argintii .Din ce am citit trebuie schimbat cablul cu altul mai gros dar ca și audiție de începător nu fac nici o diferență după ce leg direct o boxa cu un cablu scurt si gros .Scuzati-mi descrierea ...Sper ca înțelegeți ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hai să le luăm pe rînd.

1. Ai nimerit probabil fire cu sîrmele din aluminiu, sau mai rău din fier, colorate cu puţin cupru deasupra. Schimbă-le urgent.

2. La distanţa aia poţi pune şi boxe de 4 Ohmi, mai ales că ptr sateliţi banda audio e mai redusă şi etajele finale lucrează lejer. Cele mai solicitate sînt canalele din faţă şi cel de sub joase. La astea e bine să fii precaut şi să le laşi cu boxe de 8 Ohmi, sau chiar ele sînt legate prin firele lungi?

3. Cu scule ptr filme şi jocuri nu vei avea mari satisfacţii audio, nici nu vei pune în valoare boxe mai răsărite. Sînt de uz curent, populare.

4. Ce ai măsurat e rezistenţa fire + bobina difului respectiv, impedanţa se măsoară altfel. Oricum e clar că se pierde mult din putere pe fire, boxele redau ce rămîne. Ampliful e protejat, dar va lipsi ''vlaga'' din boxe.

5. Ampliful poate lucra şi cu sarcini mai mici, de 4 Ohmi de exemplu, dar la volum mic, atît cît să nu se distrugă etajele finale din cauza curentului mai mare solicitat, comparat cu curentul mai mic ptr sarcina de 6 sau 8 Ohmi.

Edited by zal

Share this post


Link to post
Share on other sites

Șal. Ms mult. 1. Nu sunt acoperite deloc în cupru,au înveliș transparent ai se vad argintii .2. Am 5 sateliți Deocamdată am genius 5005 parcă pe 8 ohmi Fronturile au 22 m fiecare de cablu Back.urile au 15 m Centrul are fir scurt Am găsit niște sateliți quadral dar scrie 4...8 ohm . deci presupun ca sunt de 4 ohmi . ..3. Ok 4. Așa simț și eu ca nu au vlagă am pus un fir scurt de probă la unul din ei dar dacă nu pun la toți nu pot face diferență Încă ceva :Să schimb numai firele si sa stau cu astea de 8 ohmi ?Sau să schimb numai boxele cu altele de 4ohmi ?Îmi.poți recomanda unde să mă duc ...Am un Pioneer vsx-421 și nu mai funcționează intrările hdmi Am.mai deschis un topic în legătură cu el dar nu a răspuns nimeni.Am mai văzut cazuri pe net la Onkyo și se poate să fie de la niște condensatori .Dar vreau să o duc la cineva care știe ce face nu să mă plimb cu eaMersi mult pentru răspunsuri O seara bună5005 parcă8 ohmi sigur Scuze admin

Share this post


Link to post
Share on other sites

.................Așa simț și eu ca nu au vlagă am pus un fir scurt de probă la unul din ei dar dacă nu pun la toți nu pot face diferență.................Să schimb numai firele si sa stau cu astea de 8 ohmi ?.................Sau să schimb numai boxele cu altele de 4ohmi ? 

 

Nici nu au cum sa aiba vlaga pe caricaturile alea de cabluri , si mai mult de atat daca obisnuiesti sa asculti in forta s-ar putea sa se lase si cu cabluri incinse ( pentru ca sunt subtiri rau )

 

Tu ce zici ????

 

iesi mai ieftin cu alti sateliti pe 4 ohmi ???? si riscul de a lua foc :mort cablurile alea subtiri ............sau ramai cu boxele de 8 ohmi :reytre  si inlocuiesti nenorocirile alea de cabluri cu niste cabluri mai de doamne ajuta cu sectiunea de cel putin 1,5 mm2 ????

 

Cred ca iti dai seama si singur  :reytre  ca iesi mai ieftin si SIGUR :reytre  cu alte cabluri chiar daca inseamna sa le pozezi aparent

Edited by Dominicue

Share this post


Link to post
Share on other sites

Io aş schimba sîrmele alea cu unele serioase, de 4-5-6mm2 secţiunea şi în funcţie de lungime, evident numai cupru, să vezi cum abia mai poţi să le măsori.

Share this post


Link to post
Share on other sites

4.....6mm2 ............numai daca omul vrea sa puna boxele la vreo 2...300 metri distanta :rade:  sau daca are un amplif de vreo 5kW :rade:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am.înțeles Schimb fireleO să încerc cu 1.5 ,să fie litat sau solid ???ZAL. Așa am citit și eu pe site.urî din afară Dar e prea mult pentru mine Sunt amator Nu caut perfecțiune ci o îmbunătățire.Ms multRecomandări cu un service pentru receiver aveți ?Am.găsit asta ,este ok ?Reparatii televizoare | Reparatii monitoare | Reparatii electronice | Reparatii laptopuriAdresa: Str. Matei Voievod nr. 29, Cladirea Energico, Sec.2, BucurestiTelefon: 0721.594.260Email: [email protected] Yahoo Messenger : emilianovich1 Nume firma: S.C. Top Myservice Team S.R.L

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.