Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Bird

Mașina de spălat Siemens WM14E460BY , nu se mai învârte motorul .

Recommended Posts

Va salut , Am o cunoștiință căreia i-a "stat " masina de spalat . Nu spală nu stoarce . Scoate apa . Aveți cumva un manual si vre-un sfat , doua , sa încerc sa o pun pe picioare ? Nu am fost sa o vad încă . Am zis sa ma duc înarmat .... Va multumesc !

Link to comment
Share on other sites

(Nu spală nu stoarce . Scoate apa)  sa inteleg ca la pornire evacuiaza apa apoi nimic? asta inseamna ca urmatorul pas ar fi sa porneasca motorul scurt timp apoi supapele de admisie. verifica carbunii generator taho.

La început ia apa si atât . Daca da stoarcere .....golește apa dar nu stoarce , indiferent pe ce turație o setează .
Link to comment
Share on other sites

Pe bord apare vreun mesaj de eroare?(clipeste vreun led)?,oricum asa cum a spus si colegul "crmn1"  verifica carbunii,taho,rezistenta....

Nu am ajuns încă sa o vad . Nu mâine ci poimâine ma duc . Puteti cumva sa-mi Spune-ți cum pornesc motorul " pe masă " ? Daca știți , daca nu o sa-i fac o poza conectorului ...Tahometru unde este localizat , tot pe motor ? Multumesc pentru sfaturi !
Link to comment
Share on other sites

Tahogeneratorul se afla in partea din spate a motorului, pe ax dupa colector, prins pe carcasa motorului. Verificarea o faci cu un multimetru pe cele doua fire. Cand invarti motorul trebuie sa-ti genereze o tensiune mica.

Pentru a proba motorul trebuie sa inseriezi bobinele statorului cu periile.ATENTIE nu il alimenta la 220v pentru ca are cuplu mare la pornire si ai sansa sa-ti sara de pe masa.Probeaza-l cu o tensiune de 25-30 V cc.Totusi pana sa il probezi verifica starea carbunilor si a colectorului . 

Link to comment
Share on other sites

Tahogeneratorul se afla in partea din spate a motorului, pe ax dupa colector, prins pe carcasa motorului. Verificarea o faci cu un multimetru pe cele doua fire. Cand invarti motorul trebuie sa-ti genereze o tensiune mica.Pentru a proba motorul trebuie sa inseriezi bobinele statorului cu periile.ATENTIE nu il alimenta la 220v pentru ca are cuplu mare la pornire si ai sansa sa-ti sara de pe masa.Probeaza-l cu o tensiune de 25-30 V cc.Totusi pana sa il probezi verifica starea carbunilor si a colectorului .

Iti multumesc mult . Sunt prețioase informațiile . Dupa cum am scris mai sus eu nu am vazut încă masina . Merg mâine dimineața înarmat cu toate sfaturile primite cu un instrument si niste chei ......si vorbim pe urma . Cu stima ,

Amicul dumneavoastra a verificat sa nu fie cumva cureaua sarita?

Cine sa verifice ? Este o femeie singura , prietena de familie .
Link to comment
Share on other sites

Scuze!N-am stiut despre cine e vorba iar motorul poate fi destul de silentios incat un neavizat sa nu-si dea seama daca se invarte sau nu.E doar o posibilitate.

Nu-i nici o problema ....

De obicei cureaua sare cand sunt gata rulmentii.Si eu zic sa se verifice  carbuni si taho

Rulmenții am înțeles ca sunt schimbați nu de foarte mult timp .... Multumesc ,
Link to comment
Share on other sites

Problema rezolvată !M-am dus si fara sa-i mai fac proba , am scos un cărbune si am constatat ca este cam o treime din cat am vazut pe net ca ar trebui să fie , am dat jos motorul ( nu era sărită cureaua ) si am schimbat ambii cărbuni și.......gata .....functioneaza masina . Fata de tutorialele de pe youtube sistemul de fixare a cărbunilor este prost . Cred ca daca mai se umbla o data la ei se rup aripioarele care-i fixează . Nu am vazut pe motor Tahometru . Va multumesc mult pentru sfaturi si împart cu voi bucuria de a fi facut pe cineva fericit . Tot odată cer scuze celor care mănâncă o paine de pe urma acestei meserii . Cu stima ,

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines