Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Radiotelegrafist

Memoria unui HDD

Recommended Posts

Salut colegi si un sincer la multi ani,am o intrebare si anume ma intereseaza sa stiu de cine depinde capacitatea unui hard disck de ce este inuntrul lui sau de acea placuta cu circuite de pe spatele lui?ma gandesc sa pun placuta de la un hard de 500GB care este defect la un hard de 200GB,ce capacitate va avea acel hard?sau daca merge facuta aceasta manevra,va multumesc anticipat pentru eventualele raspunsuri.

Link to post
Share on other sites

Capacitatea unui HDD depinde doar de discurile dure pe care este înscrisă informația, nu de memoria cache aflată pe circuitul imprimat. Nu merge nici să schimbi așa ușor plăcuțele dintre HDD-uri, fiindcă fiecare are anumite alocări de MBR (Master boot record) și nu numai.....caută pe net informații.https://www.google.ro/search?q=hard+disk+how+it+works&client=opera&hs=gMK&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwihyaj544rKAhWElQ4KHUyxD54QsAQIJA&biw=1366&bih=658

Link to post
Share on other sites

Capacitatea unui disc nu e data de electronica ci de marimea capetelor si a diskurilor. Cu cat capetele sunt mai fine cu atat pistele sunt mai fine si si implicit se inghesuie mai multa informatie.

Electronica spune servo sistemelor cand si cum sa se miste si corecteaza datele de intrare si iesire.

Schimbarea electronicii nu va creste capacitatea unui hard disk.

Chiar daca hardurile sunt identice de multe ori sunt  codate dupa tipul preamplificatorului aflat pe banda flexibila a capetelor de citire / scriere.

Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines