Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

URGENT!Tot mi se ard inaltele...Sa fie filtru?


Recommended Posts

Am si eu niste boxe,(INALTE SAL,urla f bine)ca si cele din poza alaturata si in juma de an am cumparat inca 2 inalte,ca mi sau ars,pe rand, si acu cateva zile so mai dus una si azi una imi era pe duca la unele melodii deja se auzea a coapta.Pai daca e asa,eu no sa mai scot nici un profit.deci carei buba,stiti?aham,creca va ajuta mai mult poate,ca am filtru SAL pe ele imediat caut si o poza,ca nu stiu exact modelul,am facut niste poze dar inca nu leam scos ca nu am gasit cablu.Ce as putea face pana vineri ca e majoratu lu unu si iam zis ca merg si cu ale mele.Unu care se mai pricepe o zis ca inaltele astea is f bune,dar pt ca is mai sensibile,se duc de la distortosiuni.si altu o zis ca ar vrea sa le puna led dinala care se aprinde cand e prea tare.......

Link to comment
  • Replies 30
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Evident ca le arzi din cauza distorsiunilor ( de acolo si expresia "urla tare" ).Nu am o solutie pt tine cu aceste inalte...mai bine pui mana pe ceva mai serios...un driver ceva...dar cat timp dai cu distiorsiuni in ele, degeaba... :goodman:

Link to comment

am o solutie pentru tine in caz de urgenta numai ca toata lumea o sa ma injure. :smt005

 

i-ati PIEZZO la majoratul ala, ca daca iti cumperi alte inalte iar o sa le prajesti..., ca mai mult ca sigur o sa dai mai tare volumul ca si acasa si o sa fie posibil sa scoti din bas ca sa dai MAI tare ca sa acoperi persoanele ce o sa fie acolo deci tweeterul o sa fie super stresat asa. Am trecut si eu prin chestii din astea.

 

Dupa maj, i-ati 2 supertweetere calumea sau ceva drivere. daca nu ai bani poti pune de la Vasile ceva drivere COMP 34 sau cum le zice. Le faci un filtru la 3,5 Khz cu 18 db, le pui si 2 becuri si ai terminat treaba. Vezi ce faci cu amplificatorul.

Link to comment

deci cam asa spuneti,distorsiunile....Fazai ca eu merg cu basu in blana,nu sal mai scad si sa dau mai tare sa se auda inaltele,pt ca ele oricum se aud,deci cat duce basu clar,atata ii dau,si atunci de unde distorsiuni?cu piezzo ce sa zic,Pai are un prieten deal meu niste piezo cu 80 de mii buc. pe niste boxe cu basu de 10'',unpic mai vechi,dar bun de numa,scot boxele alea de nuti vine sa crezi,si no avut probleme cu ele decat o data in 2 3 ani...nah :smt005 si eu care dau sute de mii pe bucata uite ce patesc... :smt005 :smt005 dar nu ma las!!!!!!!!!Haideti fratilor pe piezoo :supz: :smt003 Eh nu vam spus ce da in ele.Un mixer cu amplif firma MAX CW 4008 aia nemteasca,ca cica e si chinezeasca... scire pe el 2X200.

Link to comment

Dar daca e cum zici tu, atunci daca mergi cu basul al maxim de ce nu ai distorsiuni pe inalte ?Explica-mi si mie sa inteleg...

Apai yo de unde sa stiu nene ca dac mergi cu basu in blana iti intra distorsiuni?sau ce ai vrut sa zici ca is tare zapacit si obosit la ora asta?
Link to comment

Parerea mea e ca soliciti prea mult inaltele alea cu frecvente medii din cauza filtrului. Ai nevoie si de un dif. de medii care sa consume partea lui din spectrul sonor. Inaltele alea nu pot reda corect si frecventele medii care incing degeaba bobina. Cred ca am fost destul de clar.

Link to comment

de ce sa se complice cu medii inalte filtru pe 3 cai? un driver de la vasile comp34 sau cum ii zice ca ii vreo 60 de roni si a terminat treaba si vineri la maju ala sa isi cumpere 2 piezzouri. Alea rezista la abuz numai ca fidelitatea... :smt005 :smt005 :smt005 :smt005 :smt005 .si asa poate sa mearga cu "basu'-n blana" :smt003 :smt006

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines