Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce amplificator v-ati construi ?

Guest

Ce amplificator v-ati construi ?  

32 members have voted

1. 1. Ce amplificator v-ati construi ?

• Mi-e indiferent, ma intereseaza sa aiba putere mare
      5
    • Un amplificator cu tuburi
      12
    • Un amplificator discret, eventual cu finali MOS-FET
      24
    • Un amplificator cu circuite integrate, usor de construit
      8

Recommended Posts

Va propun sa vedem care ar fi optiunile voastre legate amplificatorul care v-ar satisface momentan necesitatile in domeniul audio, si pe care l-ati construi.Astept voturi realiste care sa ia seama de adevaratele voastre nevoi si posibilitati.

• Replies 16
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• ALEKS

4

• moro

3

• Guest1

1

• Muzyk_ant

1

Vreau ca aceasta rubrica sa devina permanenta, cu sondaje noi in fiecare luna. Poate unii dintre voi vor gasi unele sondaje interesante ...Oricum, zic eu, sa cunoastem opinia majoritatii in diverse chestiuni nu e rau ... :))

E clar ...dupa cum a votat lumea....cred ca Vasile trebuie sa deschida un magazin virtual de componente , pardon finali mos , pe care cred ca pana la urma o sa-i aduca :). Ati uitat sa puneti si varianta: Nu ma intereseaza ce putere are si cu ce finali e atat vreme cat are cel mai sublim si curat sunet dintre toate amplifurile pe care le-am ascultat :)

Se pare ca lumea ( buna ) are o idee destul de clara despre ce vrea.Sper ca cei mai novici sa foloseasca cum trebuie aceste rezultate.Ar fi bine daca fiecare si-ar justifica in o fraza, doua votul :)

pai daca tot veni vb de justificare eu de exemplu am votat pt Mos Feturi .. nu ca nu ar fi mai bune cele cu lampi dar ele se gasesc cam rar (unele tipuri) si astea cu Mos is si mai usor de procurat si cum zicea si sorteh pe undeva pe aici pe forum :P is mai frumos de pozitzionat pe placa si redau un aspect estetic placutsi inca un argument pt care am votat cu MOS'uri e ca am mai multe experientza in amplifuri cu tranzistoare mos

Iti dau dreptate. Votul ar trebui justificat pe deplin. Eu spre exemplu am ales un amplificator pe tuburi. Cu toate ca probabil am gresit putin (deoarece am construit doar amplificatoare pentru casti si preamplificatoare de linie cu tuburi...), totusi am ales tuburi deoarece ma uimeste calitatea sunetului. Intentionez in viitorul apropiat sa construiesc un amplificator de cca. 6W stereo cu tuburi, pentru a-l inlocui pe batranul amplificator pe care l-am construit cu TBA 810...

dah e adevarat e superb sunetul unui amplif cu lampi ... singura kestie care nu imi convine la el e ca tre transformator de iesire si nah .. la puteri mari izi tre traf ,,cat casa'' si nu prea le am eu cu trafurile astea de iesire audio , adika is si destul de dificil de gasit

ceva de genu vreau eu ... niste dihanii de 1000W la un AV800 sa vezi cum cad geamurile ... are cineva din zona 2 dihanii de 500W si zicea ca muta mobila in casa cu ele :)frumos

io mi-ash construi ceva de stresat vecinii de scara, sau eventual de cartier :wink:

Daca vrei acest lucru (asumandu-ti riscul unui scandal cu sectoristul / administratorul de scara...), eu ti-as recomanda un amplificator de cca. 30W cu tuburi electronice. Eu spun ca e suficient sa duduie geamurile (evident daca ai niste incinte cu difuzoare respectabile, de minim 75W, pentru a nu fi riscuri de distrugere - vorbim despre tuburi, totusi).