Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Guest

PA cu GU29

Recommended Posts

A construit cineva un amplificator cu GU29?Mi-ar fi de folos cateva sfaturi desprinse din practica.In principiu vreau sa adopt o solutie constructiva cu cele doua tetrode ale tubuluilucrand push-pull in clasa AB1 si cu iesirea pe tor de ferita, urmat de un filtru PIclasic.

Link to comment
Share on other sites

Eu am final realizat de mine cu GU29 si lucreaza ireprosabil in scurte.Scoate cam 100W in benzile inferioare si cam 80W in cele superioare.Acum depinde si cum faci montajul si ce tensiune anodica dai(in SSB dau cam 1200V fara probleme).

Link to comment
Share on other sites

:rolleyes: Adica il alimentezi cam cu 500 de volti peste tensiunea maxima admisa de producator? Cu ce putere il exciti pentru 100W out?

Link to comment
Share on other sites

Doar in SSB cum am spus mai sus,in AM sau FM dau cam 800V.In SSB dupa cum se stie purtatoarea este suprimata si tubul final nu sta excitat tot timpul ca in AM de aceea poti da tensiune anodica mult mai mare decat cea data de catalog.Puterea de atac (excitatie) in cazul in care folosesc un tub prefinal(G807) este destul de mica,intre 1W-4W iat fara prefinal in jur de 20W-30W.Finalul la mine este facut cu GU29 si prefinal G807 si comutare prin relee,putere mica de atac sau putere mare.L-am facut asa sa-l pot ataca si cu transceivere QRP sau cu putere mai mare dupa cum am nevoie.

Link to comment
Share on other sites

Depinde si de schema. Sau, cum spun cei mai in varsta, depinde undeataci tubul, in grila de comanda sau in catod cu grilele la masa.

Link to comment
Share on other sites

Daca nu uit cand ajung acasa de la serviciu am sa scanez schema si am sa o postez aici.Schema este destul de complexa fiind realizata de mine si de YO3AM(care nu mai activeaza de mult timp ca radioamator) si are in componenta 3 tuburi G807,GU29 si 12BY7 care este folosita inainte de G807 pentru atac sub 1W(0,25W-0,5W maximum 1W).

Link to comment
Share on other sites

OFF TOPIC:

 

Si mie ce-mi iese daca tac si nu le spun nimic colegilor de la audio?

 

:axe:

 

P.S. Cum mai stai domnule cu actele la IGCTI? Ai rezolvat?

Link to comment
Share on other sites

Conform datelor de catalog GU29 admite o temperatura de 175 grade Celsius, asta ar implica racire fortata cu aer.Poate functiona la disipatie maxima doar cu ventilatie naturala? Evident in conditiile de operare ale unui liniar.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines