Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

universal pt. strung einhell bt-ww 1000


Guest dan@75

Recommended Posts

Am un strung pentru lemn Einhell BT-WW 1000.  Pe axul care se rotește poate fi prins un antrenor frontal sau un disc plan cum sunt cele din imagine. Vă rog să-mi spuneți ce variantă de universal pot atașa la acest strung. Am nevoie ca să prind lemnul pentru a putea prelucra cești, pahare ș.a. Nu am în datele tehnice ale strungului dimensiunea filetului axului care se rotește. 

Știu că există târguri prin București în care se vând astfel de unelte. Vreau să merg să-mi cumpăr un universal pentru strungul de care spuneam dar nu știu ce caracteristici (filetul interior, diamentrul) trebuie să aibă acel universal pentru a-l putea prinde pe modelul acesta de strung. Mă puteți ajuta?

post-234554-0-38949300-1450169871_thumb.gif

Edited by dan@75
Link to comment
  • Replies 15
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Nu o sa gasesti nici un universal care sa il poti infileta direct pe acel ax.

Teoretic se poate confectiona o flansa intermediara pe un strung.Practic e o solutie improprie si riscanta pt ca axul unui  strung pt metal ( al carui universal vrei sa-l adaptezi) au un umar de sprijinire si centrare a universalului care are (aproape) acelasi diametru exterior cu diametrul universalului.Adica axul are prin constructie acea flansa ( monobloc sau sudata inainte de prelucrare).La tine vad un ax firav cu un umar foarte mic de sprijin si centrare.Daca vei incerca adaptarea acelei flanse nu vei obtine centrarea dorita a flansei respectiv a universalului, iar un universal pt metal este o piesa grea prin definitie.Rotit cu 2400 ture/min, daca are bataie provoaca vibratii si in timp va obosi si fisura axul strungului tau.Rezultatul pot fi accidente cu urmari cat se poate de grave.

Link to comment

Special pentru acest strun,nu. Pentru categoria sa,da,sunt. Ti-am raspuns intr.un alt topic cu o recomandare.

Oricum,sa nu te astepti la prea multe din partea strungului asta decat daca.l revizuiesti complet. Motorul este destul de slab.

Descentrarile,daca nu sunt deja din fabrica,vor aparea curand.

Un astfel de dispozitiv te costa 2/3 din pretul strungului.

Edited by Stefan Stefan
Link to comment

Strungul l-am luat doar pentru hobby. Deocamdată învăț despre strunguri așa că nu o să-l solicit foarte mult. Poate dacă se transformă într-o adevărată pasiune, voi fi mai atent la criteriile de selecție. Acum pe primul loc a fost prețul.

Mulțumesc pentru răspuns.

Ce înseamnă să-l revizuiesc complet? Adică nu-l pot folosi acum? Îl am de 2 săptămâni și l-am pornit de câteva ori. Mai mult am stat pe net să văd ce se poate face cu el.

Link to comment

Il poti folosi fara probleme. E chiar indicat sa.l pui la treaba. Daca stai pe net si visezi ce ai putea face cu el,il apuca rugina.

Sfatul meu este sa lucrezi. Fa o coada de tesla,un facalet,nu conteaza . Inca n.ai lucrat cu el si te gandesti la cescute. Incepe cu lucruri simple.

Edited by Stefan Stefan
Link to comment

Nu Trebuie neaparat un universal pentru a prelucra o cavitate interioara, Am vazut pe Discovey un reportaj despre cum se fabrica papusile matrioska, Uite aici ceva asemanator,

Acea "teava" in care bate lemnul este "captusita" pe interior cu un tub tot din lemn. Nu stiu cat de bine m-am facut inteles.

Link to comment

Am înțeles. La strungul meu eu am doar un disc plan și un antrenor frontal în care nu am cum să prind o țeavă ca aia din film. Pentru țeavă ca aia din film îmi trebuie mandrină sau universal.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines