Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

universal pt. strung einhell bt-ww 1000


Vizitator dan@75

Postări Recomandate

Vizitator dan@75

Am un strung pentru lemn Einhell BT-WW 1000.  Pe axul care se rotește poate fi prins un antrenor frontal sau un disc plan cum sunt cele din imagine. Vă rog să-mi spuneți ce variantă de universal pot atașa la acest strung. Am nevoie ca să prind lemnul pentru a putea prelucra cești, pahare ș.a. Nu am în datele tehnice ale strungului dimensiunea filetului axului care se rotește. 

Știu că există târguri prin București în care se vând astfel de unelte. Vreau să merg să-mi cumpăr un universal pentru strungul de care spuneam dar nu știu ce caracteristici (filetul interior, diamentrul) trebuie să aibă acel universal pentru a-l putea prinde pe modelul acesta de strung. Mă puteți ajuta?

post-234554-0-38949300-1450169871_thumb.gif

Editat de dan@75
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Nu o sa gasesti nici un universal care sa il poti infileta direct pe acel ax.

Teoretic se poate confectiona o flansa intermediara pe un strung.Practic e o solutie improprie si riscanta pt ca axul unui  strung pt metal ( al carui universal vrei sa-l adaptezi) au un umar de sprijinire si centrare a universalului care are (aproape) acelasi diametru exterior cu diametrul universalului.Adica axul are prin constructie acea flansa ( monobloc sau sudata inainte de prelucrare).La tine vad un ax firav cu un umar foarte mic de sprijin si centrare.Daca vei incerca adaptarea acelei flanse nu vei obtine centrarea dorita a flansei respectiv a universalului, iar un universal pt metal este o piesa grea prin definitie.Rotit cu 2400 ture/min, daca are bataie provoaca vibratii si in timp va obosi si fisura axul strungului tau.Rezultatul pot fi accidente cu urmari cat se poate de grave.

Link spre comentariu

Special pentru acest strun,nu. Pentru categoria sa,da,sunt. Ti-am raspuns intr.un alt topic cu o recomandare.

Oricum,sa nu te astepti la prea multe din partea strungului asta decat daca.l revizuiesti complet. Motorul este destul de slab.

Descentrarile,daca nu sunt deja din fabrica,vor aparea curand.

Un astfel de dispozitiv te costa 2/3 din pretul strungului.

Editat de Stefan Stefan
Link spre comentariu
Vizitator dan@75

Strungul l-am luat doar pentru hobby. Deocamdată învăț despre strunguri așa că nu o să-l solicit foarte mult. Poate dacă se transformă într-o adevărată pasiune, voi fi mai atent la criteriile de selecție. Acum pe primul loc a fost prețul.

Mulțumesc pentru răspuns.

Ce înseamnă să-l revizuiesc complet? Adică nu-l pot folosi acum? Îl am de 2 săptămâni și l-am pornit de câteva ori. Mai mult am stat pe net să văd ce se poate face cu el.

Link spre comentariu

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.




×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări