Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

filtru antiparazitare

NICA

Recommended Posts

"va salut,am nevoie sa construiesc trei filtre antiparazitare pentru audio.

am un tablou electric trifazic din care se pot alimenta diverse lampi/reflectoare dimabile pentru spectacole in sala sau aer liber.consumul poate sa ajunga si la 100kva.

problema este ca tot din acest tablou trebuie alimentate si amplificatoarele audio finale cu mixerul lor.puterea acestora poate ajunge pe la 2-3 kw.aparatura audio este profesionala (yamaha).de fapt este vorba despre spectacole de teatru si acest ansamblu va fi util in aer liber sau in locuri neamenajate.

trebuie sa echipez acest tablou cu cate un filtru pe fiecare faza si dupa filtru se vor alimenta amplificatoarele.filtrele trebuie sa reduca la minimum parazitii generati de consumul variabil al luminilor in cazul in care amplificatoarele nu ar avea propriile filtre.doar dupa aceste filtre alimentez amplificatoarele,lampile se alimenteaza separat inaintea filtrelor.nu stiu daca au si nu pot sa verific.de aceea preventiv trebuie sa echipez acest tablou cat mai bine pot.astept idei verificate.multumesc.

• Replies 4
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• NICA

3

• Marian

2

Top Posters In This Topic

Nici eu n-am facut asa ceva ( sau mai corect spus la o asemenea putere ), insa pana la urma ar presupune un filtru LC, si filtrul EMI tot asta e, filtru LC, si prin filtru EMI poti alimenta lampile alea si nu mai poluezi alimentarea, deci nu mai ai nevoie de filtru la amplificatoare, sau poti pune filtru din asta la amplificatoare, tot aia e... Adica teoria nu este atat de complicata insa implementarea este mai dificila datorita puterii mari, si din cauza asta cred ca mai rentabil este sa faci asta la amplificatoare unde puterea este mai redusa, insa asta nu te va scapa de poluarea pe care lampile alea o vor introduce in alimentare/retea daca ele insele nu au filtre EMI.

Da,asa este si de aceea este complicat si nu as alimenta lampile prin filtru ci doar sonorizarea.Se pare ca trebuie sa renunt si facem cum putem cu alimentare separata la distanta mare de lampi si dimeri.

Pai complicat din punct de vedere teoretic nu este, un filtru EMI este un filtru LC, dublu si uni sau bidirectional, adica 2 inductante pe acelasi tor, in faza sau invers, in antifaza, cu condensator la unul din capete, sau la ambele. Valorile nu sunt batute in cuie nici la inductante si nici la condensatori. Problema este la implementare, ar putea sa coste destul de mult, insa habar n-am ce buget ai alocat deci...