Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Probleme cu mouse-ul sau poate cu altceva


cipri_mury

Recommended Posts

De cateva zile se intampla destul de des sa mi se blocheze mouse-ul brusc in timp ce lucrez cu el sau sa fie blocat chiar din start deci imediat dupa ce pornesc calculatorul.Dau restart si de regula se rezolva problema dar cateodata nu se intampla nimica inafara faptului ca se intuneca ecranul iar atunci trebuie sa opresc calculatorul fortat si sa-l repornesc.Virusi nu exista caci am verificat de mai multe ori.Ce o fi oare?

Link to comment
  • Replies 22
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Problema este ca momentan n-am decat unul functional.Am calculator de multi ani dar actualul mouse este abia al 3-lea pe care il folosesc deoarece eu renunt la ele doar dupa ce numai functioneaza.Celelalte doua erau cu fir si de fiecare data s-a rupt putin firul in zona unde iese din mouse.Actualul este fara fir iar pana acuma cateva zile a functionat foarte bine iar bateriile ma tin cam 2 ani.Si apropo de baterii le-am schimbat luna trecuta deci nu se puteau consuma caci erau nefolosite pana atunci(sigilate).Dar daca mai imi scriu si altii sa incerc cu alt mouse voi incerca sa imprumut unul de la cineva.

Link to comment

E posibil sa fie ceva in neregula cu driver-ul (fie cel "automat" fie unul dedicat). Pe site-ul producatorului exista driver pentru modelul respectiv? Daca da incercati sa-l instalati. Daca nu exista se poate incerca o dezinstalare a driver-ului existent (din Device manager) si dupa restart SO ar trebui sa puna o varianta corecta.

Daca nu se rezolva cu soft-ul incercati sa mutati receptorul in alt slot USB si probati din nou.

Link to comment

Modelul este Microsoft Wireless Mouse 1000 iar eu am la dispozitie 3 porturi USB doua in spate(dintre care doar intr-unul functioneaza) si unul in fata in care iarasi functioneaza.Deocamdata sa vad daca mai apare respectiva problema iar in caz ca se mai intampla cred ca voi incerca sa imprumut un mouse de la cineva dupa cum am precizat deja.In caz ca voi pati la fel si cu alt mouse poate voi incerca si metodele ce mi le-ati postat mai sus sau poate instalez din nou sistemul de operare voi vedea caci deja ma enerveaza blocandu-se aproape zilnic de cateva zile incoace :nerv.Multumesc pentru ajutorul oferit oricum.

Link to comment

Poate ai vreun vecin cu un router mai "puternic" si fix pe acelasi canal cu mouse-ul. In acest caz, semnalul de la transceiverul mouse-lui va fi inecat de semnalul parazitar. Pe un telefon cu Android si posibilitati WiFi descrca aplicatia RF Signal Tracker: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.hotrod.utility.rfsignaltrackereclair&hl=en sau WiFi Tracker: https://play.google.com/store/apps/details?id=org.prowl.wifiscanner&hl=en si analizeaza datele obtinute. O sa ramai surprins!

Link to comment

Eu de 2 ani jumate am trecut pe mouse de acesta iar pana acuma cateva zile cand mi s-a blocat a functionat foarte bine.Apropo,la tine cum a functionat acest model?Cate baterii foloseai la el si cat tineau?Am vazut ca functioneaza si cu 1 dar eu folosesc 2 si dupa cum am precizat deja in acest topic  primele (care au venit la pachet cu mouse-ul) m-au tinut 2 ani fiind solicitate cam zilnic.

Link to comment

Eu l-am tinut o perioada semnificativ mai scurta (sub 1 an parca). Tin minte ca avea o singura baterie R6 (cel pe care l-am luat ulterior e cu doua baterii R6 si tastatura cu doua R3), nu mai stiu daca am schimbat bateria cat l-am avut. Fiind gandit mai degraba pentru desktop avea o problema cu raza de actiune (daca ma distantam la mai mult de cativa metri incepea sa mearga sacadat cursorul, a fost si unul din motivele inlocuirii) si era cam pretentios la suprafete (am cam avut nevoie de pad, altfel ma scotea din sarite, pe vremea aia ma chinuia talentul in Corel si era enervant sa sara cursorul pe ecran).

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines