Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Lipsa semnal HDMI (cateva secunde) cand porneste frigiderul


Guest Paul Cristea

Recommended Posts

Guest Paul Cristea

 Buna ziua... :26  mda am o problema ciudata mi-am achiziționat un frigider BEKO (mare) de când pornește frigiderul (ca tractorul) dispare semnalul HDMI de la PC (placa video) de pe un televizor Samsung smart curbat. Menționez ca nu se stinge nici televizorul nici PC doar se face imaginea neagra pe televizor. câteva secunde 2-3 și reapare. TV nu cred ca are ceva pt ca pe  cablu TV nu se stinge când pornește frigiderul. PC nu se blochează nici nu se stinge sau se resetează doar dispare semnalul video. sau se face neagra imaginea ca pe tv nu scrie lipsa semnal video. Știe cineva ce ar putea fi? (PS  sper ca am nimerit bine categoria de postare) . Mulțumesc pentru eventualele răspunsuri 

Link to comment

nu scapati de aceasta problema decat atunci cand o sa aveti prizele corect facute .daca nu este impamantarea corect facuta veti avea si alte probleme mult mai grave. va rog sa tineti cont de aceasta afirmatie nu vorbesc aiurea

Sunt de acord cu tine! Da-mi si mie o idee cum sa fac impamantarile intrun bloc comunist unde exista impamantare DOAR la baie(priza exterioara) si bucatarie! La prizele din camere exista DOAR faza si nul! O varianta ar fi sa sparg peretii(cablurile fiind in tencuiala,Al) :95 ,a doua varianta...sa trag cablu aparent pana la  prima impamantare :qetrwe ...lucru nepractic,inestetic...Pana in prezent (50 ani) nu am avut probleme cu instalatia decat cele obisnuite,mai sare siguranta cand se mai arde un bec(incandescenta) sau supraconsum...Laptopul si LCD-urile  merg pana cand ori se intrerupe curentul ori..patesc BUBA! :jytuiyu

Link to comment

Functie de amplasamentul tabloului electric,fata de baie sau bucatarie(unde sunt prizele cu impamantare)este posibil ca in doza de legatura ce se afla in sufragerie sau hol,sa treaca si conductorul de impamantare.In acest fel este simplu sa trageti din doza un conductor de impamantare la o priza unde aveti TV,calculator,etc. O alta solutie eleganta(canalul de cablu dus pe langa plinta)este un canal de cablu cu 3 conductoare Myf sau Fy,direct din tablou,si pana in sufragerie unde instalati o priza (doua,trei)cu impamantare. Alta solutie folosita de electricieni(eu nu o recomand)este folosirea tevii de calorifer pe post de impamantare.Solutia este viabila doar daca conducta este continua(si metalica)pana in subsolul blocului,si in contact cu armaturile cladirii.

Edited by Andrei Tabacaru
Link to comment

Achizitionati un prelungitor cu protectie, costa in jur de 100 lei, ceva bun Bachmann, APC, Merlin Gerin, etc-va ofera protectia la supratensiune, unda de supracurent si fitrare RF.TV-ul si PC-ul introduse in acest prelungitor-daca puteti descoperi in perete, cand veti zugravi, o tija de fier beton din armatura blocului, aveti si impamantare...

Link to comment

Multumesc pentru sfaturi! Deocamdata, "merge si asa",vorba noastra romaneasca...deocamdata toate dispozitivele functionale sunt izolate plus ca pe podea totul este izola

t(parchet,covoare etc),carcasele aparatelor sunt plastic(exceptie masina de spalat,aspirator) care in functionare sunt cuplate la priza cu impamantare!

@spitfire:Solutia ta teoretic este buna,dar armatura din peretele blocului fiind ruginita,ce contact as putea realiza incat sa indeplineasca conditiile unei impamantari "adevarate"? :nas:  plus ca acest lucru trebuie facut la fiecare priza de interor(camere)! La lustre(candelabre) am auzit ca au impamantare ,blocuri mai noi! Din punctul meu de vedere,cred (vreau)sa refac instalatia de la 0(zero)! oricum,nu pot depasi curentul maxim admis(siguranta la bransament=25A) dar macar sa stiu o treaba! Daca ati vedea firele din doze...rasucite simplu cu patentul!(asa erau metodele pe vremuri)! :jytuiyu

Link to comment

totusi mie mi se pare ciudat ca dispare semnalul HDMI. televizoarele astea mai noi nu prea au legatura cu impamantarea.

sa scada asa de mult tensiunea ?...

 

face chestia asta la HDMI si cu antena (cablu) scoasa ?

eu cred ca...la pc e o problema nu la tv. cred ca zicea cineva mai sus sa legi pc la calorifer macar, cu conditia sa fie old style legaturile caloriferelor.

Edited by Guest
Link to comment

Problema e la pc trebuie neaparat conectat la o impamantare.

Te ajuta mult si un prelungitor Belkin are filtre de deparazitare.

Televizoarele mai noi nici nu au impamantare.

Conecteaza TV la un laptop si ai sa vezi ca merge struna asta asa ca experiment sa te convingi.

Si un ultim sfat de aur daca il auzeam eu acum 6 ani:

Cand conectezi pc la tv si orice alt aparat prin mufa HDMI amandoua sa fie scoase din priza asteptat 5 minute si apoi conectate ai sa vezi ca face mici scantei si arzi integratu din tv toate astea m-au costat un drum de Bucuresti si norocu meu ca era in garantie desi reparatoru mi-a zis ca normal asta nu acopera garantia ca nu am respectat  conecatarea corecta.

Tot asa am si eu fara impamantare dar am facut una separata la priza de unde alimantez sculele(se observa mult la radio pe am la pick-up zgomot practic anulat la amplificator ).Bafta!Sper ca ti-am fost de folos.

 

 

 

        PS: Pune si frigideru printr-un prelungitor Belkin(eu din acesta am si am vazut diferenta cei drept e si scump) conteaza ca functioneaza impecabil si isi face treaba ma refer cele din gama PURE AV.

Edited by oltean24
Link to comment

Andrei Tabacaru mai bine te abtineai de la comentariu. Sectiunea Bodega este la cateva rubrici mai jos!

Treaba cu impamantarea e "poveste de adormit Mitzura" in anumite cazuri. (si al meu) De ce ? Am aceeasi problema ca ce-a expimata de Paul Cristea dar "agregatele" implicate sunt: TV, MEDIA BOX, circuite de iluminat.

 

De fiecare data cand aprindeam lumina in camera se "pierdea" semnalul de pe HDMI, problema s-a atenuat destul de mult prin schimbarea cablului HDMI cu unul de calitate si montarea unui separator galvanic pe cablul coaxial pentru televiziune. Intre cablul coaxial si mufa RF a TV-ului inca sunt tensiuni de 40V, inainte de a monta separatorul (constructie proprie) aveam aprox 80V si din cauza asta cred ca am reusit sa prajesc iesirea HDMI a unui mediabox.

 

Paul Cristea scoate cablul coaxial din TV si vezi daca se mai intampla fenomenul. Astea sunt rezultatele pretului cel mai mic la electrocasinite, TV-uri, surse ... tot. (lipsa filtre, deparazitari, protectii)

 

Obs: Atat TV-ul cat si mediabox-ul nu au fost prevazute cu impamantare din fabrica, la circuitul de iluminat nici nu se pune problema.

Link to comment

Instalatiile electrice actuale prevad la corpurile de iluminat si conductorul de legatura la pamant(sau nul de protectie) De asemenea orice corp de iluminat modern are prevazut in regleta de conectare un surub/clema ce poarta simbolul specific impamantarii.(chair si o simpla aplica).

Link to comment

Normativul prevede asta dar nu stiu cat de mult se aplica. La cladire de birouri construita in 2014 impamantarea corpului de iluminat metalic este in aer, asa ca ce pretentii sa am la o instalatie construita inainte de '90.

Si daca avea impamantare la corpul de iluminat nu mai aveam intreruperi pe semnalul HDMI? :rade:

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines