ionescu liviu Posted December 1, 2015 Share Posted December 1, 2015 (edited) Salut! Am cateva lanterne care merg cu baterii li-ion 18650 pe care le folosesc destul de mult de cativa ani si de curand mi-am luat o baterie externa (powerbank), fara baterii, care merge tot cu 18650. Pana acum am avut baterii chinezesti Trustfire de vreo 2200-2400 mah reali. Le incarc cu incarcator jamara x-peak 3 evo. Acum mi-ar mai trebui cateva baterii in plus pt ca powerbankul merge cu 5 baterii iar bateriile mele vechi chinezesti le am de ceva ani si nu mai sunt ca in tinerete si nu stiu daca merita sa ma apuc sa cumpar baterii laptop folosite, la pret decent, si sa le desfac. Cineva care a mai desfacut imi poate da un sfat? Pot gasi si celule bune sau sunt oricum uzate? Si daca da ce baterii merita sa caut? DELL, HP, Compaq, lenovo, Thoshiba etc... Eu am avut o baterie uzata de laptop chiar de la laptopul meu si am desfacut-o in urma cu ceva ani dar nu am fost tocmai impresionat, sunt verzi, nu mai stiu ce firma, dar erau deja destul de obositi. Parca tot cei chinezesti tin mai bine. Teoretic, bateriile din laptopuri sunt mult mai de calitate, dar deja folosite mai sunt bune de ceva? De obicei se defecteaza o celula am mai auzit, sau circuitul electric, dar oare cate celule pot gasi bune? Daca cumpar 4 baterii de laptop oare ce sanse am sa gasesc celule bune in ele? Normal ca cele mai bune baterii ar fi cele de la o firma mai buna si noi dar sunt scumpe, cele Trustfire le-am laut acum cativa ani cu 10 dolari 2 bucati si au fost ok, inca mai merg, tineau cam 2300 mah ceea ce nu e chiar rau. Edited December 1, 2015 by ionescu liviu Link to comment
digix Posted December 1, 2015 Share Posted December 1, 2015 Eu am scos din diferite baterii de laptop celule bune, asa este de obicei se pune in scurt o celula, o distruge si pe cea aflata in paralel cu ea. Sunt cativa producatori mari de celule, in general gasesti cam aceleasi modele in toate bateriile. Conditia este sa nu fi stationat prea mult bateria ce urmeaza a fi dezmembrata, daca se descarca celulele bune prea mult nu mai scoti mare performanta din ele. Link to comment
Spitfire Posted December 2, 2015 Share Posted December 2, 2015 Daca aveati sau va pica moka o baterie de laptop, mai era de inteles, dar e absurd sa cumparati baterii de laptop sa recuperati elementii, se gasesc 18650 Samsung si Sanyo noi-noute la vreo 20 lei, excelente calitativ.Orice produs are o durata normata de viata, daca a fost super acum 15 ani nu inseamna ca mai e si azi. Link to comment
costi75 Posted December 2, 2015 Share Posted December 2, 2015 Banuiesc ca e vorba de baterii de laptop second. Eu am recuperat cativa si sunt in stare buna si dupa 2-3ani. Link to comment
ionescu liviu Posted December 2, 2015 Author Share Posted December 2, 2015 Nu cred ca sanyo sau alte firme bune sunt 15 lei, probabil contrafacute. Link to comment
validae Posted December 2, 2015 Share Posted December 2, 2015 Dacă laptop-ul din care provin nu are 5-6 ani de utilizare, merită cumpărată bateria (la un preţ modic) pentru reutilizat celulele, dar cred că mai bine dai 20 Lei/bucată şi iei elemenţi noi. Acumulatorii de laptop mai au şi fenomenul de restricţionare a utilizării după un număr dat de ore de folosire, acel contor fiind situat în electronica internă a bateriei.Uneori se poate reseta, alteori nu. Link to comment
Recommended Posts