Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Instalatie brad


Guest nmihay

Recommended Posts

Salut! Am o instalatie de brad caruia as vrea sa ii prelungesc firul de alimentare( mai exact ii desfac firisoarele de pe stecher,care oricum sunt foarte subitiri si sa le prelungesc). Scrie pe stecher ca are o intensitate de 3A. Stiti cumva daca pot prelungi? Exista fire de cumparat la metru asa de subtiri ?Voi ce m-ati sfatui? Multumesc!

Link to comment
  • Replies 41
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Deci nu este nicio problema daca folosesc un fir din acela gros de la un prelungitor mai vechi..( cum ar fi ca intra prea mult curent sau ceva de genul). A, si instalatia are 2 fire,amandoua trebuie legate la alte 2 fire de la prelungitor?

Edited by nmihay
Link to comment

Poți pune cablu oricât de gros, cu atât mai rezistent va fi. Cel mai important e să izolezi bine orice înnăditură. Cum a spus și colegul dan-a2, mai bine lipești noul cablu direct pe bornele de legătură ale celui subțire, direct în cutiuță.Astfel va fi mai sigur. Poți cumpăra cablu bifilar de 2x0,75mm de la magazine de specialitate, atâția metri cât ai nevoie, îl lipești la un capăt direct în cutiuță, iar la celălalt capăt pui un ștecher.

Link to comment

Daca folositi cablul de la prelungitor si acesta are trei fire, al treilea este impamantare si nu trebuie legat.De obicei culoarea cablului de impamantare este galben cu verde.

 

Cele doua inadituri se izoleaza fiecare separat.

Conteaza cum leg cele 2 fire care cu care cu celelalte 2 ?

Link to comment
  • 2 weeks later...

Va salut din nou! Am o nelamurire in legatura cu o instalatie de brad:).S-au ars becurile albastre si verzi Posted Image Merge inlaturata cutiuta si facuta direct alimentarea la priza doar a celorlalte beculete? Am observat ca din cutiuta ies 3 fire,iar pana in ea 2. Faza este ca nu vreau sa fac vreo prostie sa le unesc si sa faca bum...Banuiesc ca acea cutiuta are rolul de a imparti curentul. Cateva sfaturi?:)Multumesc!

Edited by nmihay
Link to comment

Este posibil ca becurile sa fie bune, iar problema poate fi de la "cutiuta". In primul rand verificați firele care ies din cutiuță, sa nu fie rupt vreun fir.Eu cred ca cel mai bine este sa cumpărați o instalație de brad nouă, deoarece nu este scumpa, eu am văzut la aproximativ 15 lei la magazin.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines