Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schema redresor sudura


cipi

Recommended Posts

Va salut!

Am un aparat de sudura (din comert) cu Uo-48V si Imax -140A (teoretic), as dori o schema de redresor cu tiristoare (semicomandat sau complet comandat -tens de iesire reglabila) intrucat vreau sa fac  parte de sudura in cc precum si un robot de pornire auto (daca se poate) , toata schema ma gandesc sa o conectez la iesirea transformatorului amintit.

 

Detin tiristoare la 63A/1kV , diode 80A/600V iar restul de componente (pentru driver le cumpar). Daca valorile de curenti sunt prea mici le pot grupa intrucat detin mai multe bucati din fiecare. Orice schema practica sau sfat sunt binevenite. 

 

Va multumesc! Cu stima

Edited by cipi
Link to comment
  • 2 weeks later...

Abuzezi de ghilimele, cu care-ti colorezi interventiile crezand ca devii mai interesant, fara sa ai habar de rostul si locul lor intr-o propozitie.

La fel cum nu ai habar de ce e mai important sau nu intr-un redresor de sudura cu tiristoare. De aia n-ai inteles nimic din postul lui yo2.080.

Iti lipseste putina decenta.

Link to comment

Bine inteles ca sint "cruciale" cele doua componente pentru un redresor monofazat, mai ales, condensatorul (pentru cine nu stie bineinteles) nu este unul oarecare, lucreaza in alte conditii decit unul obisnuit astfel trebuie unul (sau mai multi) dedicat, unul obisnuit va exploda pur si simplu mai devreme sau mai tirziu,  in plus fara soft si un minim de pricepere in microcontrolere nu se poate face mare lucru cu schema de mai sus insa ramine o schema buna totusi si buna de asemenea ca si exemplu, nu spun toate astea ca cineva care le stie "pe toate" insa pur si simplu din experinta minima pe care o am le stiu....

 

em2006 stie foarte bine aceste lucruri fiind o "somitate" in domeniu si poate ajuta mult de tot cu calculul bobinei de exemplu insa ca de obicei se "preteza" la afirmatii puerile si infantile mai ales tinind cont de virsta pe care o are, poate ajuta mult mai bine fata de noi "restul" pe cei mai nepriceputi sau curiosi insa un ajutor concret nu o sa-l primeasca nimeni de la el deoarece "restul sint inferiori".

Link to comment

Acum am eu o intrebare strict pentru condensatorul de pe iesire, de unde se poate procura astfel de condensatori electrolitici care se preteaza la un astfel de regim? undeva de unde sa se poata cumpara ca si persoana fizica, un magazin online de preferat.

Personal îi achizitionez direct de la producatorii masinilor insa ca persoana juridica, ca si persoana fizica nu am gasit pina acum un furnizor.

Link to comment

Mai greu ... sant produse pentru uz industrial . Fabricantii de echipamente comanda direct la producatorii de componente , serii finite ... Fabricantii nu fac " peste numar " , macar din motivul ca raman cu ele pe stoc . Preturile sant mari , cererea pe piata " casnica " este zero . Sant si alte interese - strict comerciale , se pot procura numai ca piese de schimb . Preturile sant pe masura ...

Link to comment

In lipsa de altceva ... da  ( cei de filtraj sant condensatori uzuali ) . Esential este curentul ( intensitatea )  pe care - l pot gestiona in siguranta , si care este mare ... Eventual baterie formata din mai multi ... In fine , poate apar si alte pareri !

Edited by gauss
Link to comment

Nu sint buni nici acestia de la invertoare, se incalzesc, in plus trebuiesc valori mari, la instalatii mig/mag (doar la asta am incercat nu si la MMA) 220Vac monofazice fara valori de ordinul zecilor de mii de uF nu are efect, cel mai bine mi-a iesit cu 3 condensatori a cite 33000uF in paralel, condensatori dedicati inca o data atentionez, luati de la surse mig/mag industriale si nu clasici.

 

Daca se doreste pot pune ceva poze cu acesti condensatori...........

Edited by nickrvl
Link to comment

Pai eu la schema postata ma gandeam , acolo apare ceva de ordinul miilor de micro ... nu s - a pomenit pana acum de MIG - MAG . Desi am vazut sute de modele de MIG - MAG clasice , cu transformator ( unele cu punte semicomandata ... ) si fara nici un condensator , mergeau f . bine ! E drept , trifazate ... MIG - MAG - urile monofazice sant cam glume ... Eu am mai dat condensatori de filtraj , multi recuperati , dar si noi , la diversi ... cu mentiunea pe care am facut - o si in postare , ca sant mai buni decat nimic ... la majoritatea au rezistat ... si ( zic ei ... ) au si ceva efect . 

Edited by gauss
Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines