Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

TV Platinium cursa inversa


Recommended Posts

Salutare meseriasi ! Am pe bancul de lucru tv-ul specificat in titlu cu defectul initial , sursa arsa .

STRG6653, am inlocuit-o , toate bune si frumoase numai ca a aparut pe ecran cursa inversa care pare a fi cea de pe cadre .

Am inlocuit BV-ul si toti condensatorii aferenti dar fara rezultat .

Atasez foto . Sasiu 5800-A3Y111-01(3y11) 

Jungla LA76810A

Proc LC863328C

BV LA7840

post-177577-0-99524600-1448637411_thumb.jpg

Edited by spyry
Link to comment
  • Replies 13
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

   La ce observ in poza concluzia e clara:nu se realizeaza stingerea pe cadre.De obicei defectul se afla in zona finalului cadre(integrat+condensatoare,dar au fost inlocuite).Tare ma tem ca e defecta jungla LA76810A.

   Totusi este posibil sa fie dump alterat sau activat din service mode o optiune ce anuleaza stingerea pe cadre(unele tv-uri au aceasta optiune)

Link to comment

Nu are treaba nici cu g2,nici filtrajul finalului video.Se vede clar in poza ca nu se realizeaza stingerea pe cadre!!! Alo,pompierii stingeti cadrele!!! Cred ca are si o problema de liniaritate-fruntea doctorului Andrei Cristian este prea lata,si capul tuguiat.

Edited by Andrei Tabacaru
Link to comment

Nu are treaba nici cu g2,nici filtrajul finalului video.Se vede clar in poza ca nu se realizeaza stingerea pe cadre!!!Alo,pompierii stingeti cadrele!!!Cred ca are si o problema de liniaritate-fruntea doctorului Andrei Cristian este prea lata,si capul tuguiat.

asa cum spune d-l Tabacaru la unele tv-uri exista parametrul AKB care daca este trecut din 0 in 1 sau invers produce aceasta problema.

pot fi si probleme de liniaritate dar depinde in ce format era transmisia.

eu as pune alt dump pana sa fac alte verificari.

Link to comment

Un final de cadre din recupeari as fi pus de la inceput daca aveam ,dar in schimb am montat patru bucati noi ,m-as indoi sa fie toate defecte si cu acelasi tip de defect ,in meniul service nu exista optiunea AKB ,am facut cateva masuratori pe modulul final video si am constatat ca tensiunile dupa katozii tubului cinescop sunt mai mici decat normal si anume Kblue-47v, Kred-54v,Kgreen-57v ,tensiuni care scad cu semnal de la antena pana la 32 de volti oscilatoriu ,la intrare tensiunile sunt aproximativ egale si stabile respectiv R-5,2V/G5,13V,/B5V,tensiunea de alimentare katozi -178v ,condenatori de filtraj inlocuiti cu altii noi nouti ,jungla este un pic fierbinte dar nu excesiv sa poata fi suspectata ca fiind defecta cu toate ca nu este exclus.Are cineva un dump sa incerc si varianta aceasta?

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines