Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tv LCD Philips inlocuit mainboard

Guest

Recommended Posts

Salut, un coleg a inlocuit placa 17mb82s  23207564 cu 17mb82s  23160335 dar imaginea este rasturnata. La sfatul unui prieten a intrat in menu service dar nu stie ce sa modifice . E mai greu prin intermediar, i-am creat cont dar nu poate deschide topic nou.

Astept ceva ajutor, multumesc.

Parca e un pin la LVDS care face asta.High sau low,adica pus la gnd sau prin ceva rezistenta la +VccAsta doar daca imaginea e OK si doar rasturnata.

Edited by gabiz_ro

trebuiesc rescrise memoriile spi,daca ave-ti placa cea veche e ok ori inlocuiti direct memoriile,ori le copiati si le scrieti pe cele din noua placa,u10 u12,in ambele cazuri salvati binurile,teoretic e deajuns sa rescrieti doar una din ele,dar nu stiu care,se mai spune ca se poate modifica binul din memorie la o anumita adresa,dar cine zice ca a facut asta tine pentru el,asa e si ,,normal,, sa ceri ajutorul si daca rezolvi prin alte ,,cai, sa postezi ca ai rezolvat ,dar nu si metoda,

ps .nu se rezolva cu rescrie prin usb

Edited by iuliantv

iaca ca a cazut si reteaua electrica in bacau, apa debia mai curge,iarasi i-au luat iarna pe nepregatite pe unii,cine se astepta la iarna in luna noiembrie dupa 15,doar ei nu

Edited by iuliantv

Parca e un pin la LVDS care face asta.High sau low,adica pus la gnd sau prin ceva rezistenta la +VccAsta doar daca imaginea e OK si doar rasturnata.

dupa cate am experimentat eu cu ajutorul altora ,inafara de scoaterea imaginei negative nu se pot face alte modificari pe tcon,

daca este de 32 poate incerca aceste fisiere la mine au mers,acelasi ,,defect,,

https://www.xfile.ro/download/c38cb069a2e816cb7a6c192c59b00cf9.html

VES315WNDL-01 

Multumesc mult, cate raspunsuri in timp scurt!

El poate citi, trebuie sa mai faca validarea dar are un internet slab.

Poate va scrie el ce interventii a mai facut.

O zi buna !

Ai gresit subiectul?

nu am gresit,tocmai ce ma pregateam sa raspund la subiect,cand a picat curentul,dar e de asteptat ma desparte cca 1km de centrul orasului,sa inteleg ca la 60km de bacau e inca lumina

Edited by iuliantv
  • 1 year later...

Am un tv PHILIPS 32PHH4309/88 și am schimbat maniboard (715G6092-MOH-000-004X) si se vede imaginea rasturnata si are si culorile impraștiate.Displayul este bun .Un ajutor dacă se poate ce să îi fac. Multumesc

post-243158-0-14047500-1504626537_thumb.jpg

Intra in service meniu cu meniu 1999 back si ai H flip si V flip si modifica din on in off sau invers pana se intoarce imaginea. Problema cu culorile o rezilvi prin modificarea unui parametru cu LVDS mode sau ceva de genu(imi scapa acuma) in VESA sau JEIDA.

Edited by clony